Janne Andersson är förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll.
Janne Andersson är förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll. - Foto: Jessica Gow/TT och Janerik Henriksson/TT

Allt om Janne Andersson: Frun Ulrika, kontraktet och barnen

Janne Andersson är förbundskapten för herrlandslaget i fotboll. Men när han inte står vid planen är han både make och pappa. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna kring Janne Anderssons liv: frun Ulrika, döttrarna Julia och Louise samt boendet.


Janne Anderssons ålder – hur gammal är han?

Janne Andersson föddes den 29 september 1962, vilket innebär att han fyller 61 år under hösten 2023.

Janne Anderssons längd – hur lång är han?

Janne Andersson har inte gått ut med sin exakta längd, men av bilder att döma är han något längre än Prins Daniel som är 180 centimeter lång.

Prins Daniel i mitten och Janne Andersson till höger. Foto: Claudio Bresciani/TT

Vem är Janne Anderssons fru Ulrika Andersson?

Janne Anderssons fru heter Ulrika Andersson. Hon är född 1965 och jobbar som personlig tränare.

Paret har varit gifta i över 30 år. 

Hur träffade Janne Anderssons sin fru Ulrika Andersson?

Men hur träffade då Janne Andersson sin fru Ulrika? Jo, det sa klick i samband med studier redan 1985. Då började Ulrika, som 19-åring, studera idrottspedagoglinje på Eketångaskolan i Söndrum. Ett år tidigare hade Janne börjat läsa samma utbildning.

Janne Andersson och hans fru Ulrika Andersson. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Jag kommer ihåg Janne med sin hellugg, sina mjukisbrallor och sin fåniga portfölj som han hade fått när han hade jobbat extra på landstinget. Och jag minns särskilt en fest på kåren i en lokal under matsalen, då var vi ju inte mer än 200 elever på skolan. Den gången satt Janne och Mats Jingblad och kastade grejer i nacken på mig och tyckte det var skitroligt, har Ulrika tidigare berättat för Hallandsposten

Resten är, så att säga, historia.

Janne Anderssons hus – var bor han?

Janne Andersson är bosatt i ett hus på Lidingö utanför Stockholm.

Janne Anderssons familj – har han barn?

Janne Andersson har två numera vuxna barn: döttrarna Louise och Julia. Dessutom har han fyra barnbarn.

– Mina barnbarn har mig i bakfickan fullständigt och likadant har det varit med mina barn. Jag är väldigt svag på det sättet faktiskt, har Andersson tidigare sagt till SvenskaFans.

Har Janne Andersson spelat fotboll?

Foto: Jessica Gow/TT

Innan Janne Andersson inledde sin tränarkarriär spelade han fotboll i Alets IK. Där utsågs han till klubbens bästa målskytt någonsin, med 207 mål på 383 matchen i division 4 och division 5, enligt GP.

Under en kortare tidsperiod spelade Andersson också i IS Halmia.

När tog Janne Andersson över landslaget?

Det var den 7 april 2016 som det stod klart att Janne Andersson skulle axla tränarrollen för Sveriges herrlandslag efter Erik Hamrén. I juli samma år tog tillträdde Andersson posten.

Hur länge har Janne Andersson kontrakt?

I maj 2020 kom nyheten att Janne Andersson förlängt sitt kontrakt som förbundskapten för herrlandslaget i fotboll till och med 2024. Därmed kan EM 2024 bli hans sista mästerskap.

– När vi började diskutera förlängning fanns det inget tvivel för mig. Jag och staben runt mig har hela tiden fått mycket bra stöd och förutsättningar från förbundet. Jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare ta oss an de häftiga utmaningar som ligger framför oss, sa Andersson via Fotbollsförbundets hemsida då. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!