Linus Sandin gjorde ett av målen mot Skellefteå när skåningarna vann med 5–2. Arkivbild.
Linus Sandin gjorde ett av målen mot Skellefteå när skåningarna vann med 5–2. Arkivbild. - Foto: Ulf Palm/TT

Rögle kvitterade efter Skellefteås målvaktsbyte

Publicerades: 22 Mar, 21:36

Skellefteås Linus Söderström har hållit nollan i de två senaste matcherna mot Rögle.I det fjärde kvartsfinalmötet förpassades han till bänken – och då förlorade västerbottningarna.Skåningarna vann med 5–2 på hemmaplan och kvitterade till 2–2 i matchserien.


Rögle gjorde två mål i tom kasse, signerade Adam Edström och Ludvig Larsson, i slutskedet när Skellefteå gick för kvittering. Tidigare i samma period hade Linus Sandin gett skåningarna ledningen med 3–2.

Sandin fick helt öppet läge, drev framåt innan han smällde in pucken i nättaket bakom gästernas målvakt Frans Tuohimaa.

— En otroligt skön seger, jag tycker vi spelar ganska bra över 60 minuter. Hela laget gör en bra insats i dag, säger Sandin i C More.

Tuohimaa fick chansen att vakta buren för Skellefteå den här kvällen, trots att Linus Söderström hållit nollan i de två senaste matcherna i kvartsfinalserien.

"Nyförälskad hundvalp"

— Det blev inte som vi hade hoppats, jag tycker inte vi hade den här snabba tanken, vi var lite långsamma i tanken där ute i dag, i allt vi skulle göra. Då blir det lite mer på Rögles villkor, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson och fortsätter:

— Jag tycker inte vi har hundraprocentig närvaro, man tappar någon liten procent där. I stället för att spela hockey som en nyförälskad hundvalp tycker jag vi åker runt i kvicksand. Det blir dåligt närkampsspel, dåligt passningsspel och dåligt puckäg.

Utöver Sandins fullträff fick Tuohimaa även se sig överlistad av Oskar Stål-Lyrenäs och Adam Engström.

Ingen tredje kvittering

Engström gav Rögle ledningen i den första perioden, men bara dryga minuten senare kom Skellefteås kvittering till 1–1 genom Måns Forsfjäll.

Skellefteå replikerade även kort efter Stål-Lyrenäs 2–1-mål i mitten av andra perioden, den här gången genom Oscar Möller.

Men västerbottningarna lyckades alltså inte komma i kapp en tredje gång, utan Rögle vann till slut med 5–2 och kvitterade matchserien till 2–2.

Nästa match lagen emellan spelas i Skellefteå på fredag.

TT
Senaste nytt

New Jerseys drag öppnar för Leo Carlsson

Salmings karriärstvist – satsar på höjdhopp

2 timmar sedan
Mångkamparen Bianca Salming satsar på höjdhopp inför sommarens friidrotts-VM i augusti.

Grant om herrdominansen: "De har missat"

3 timmar sedan
Herrgolfarna fortsätter att dominera i Scandinavian Mixed. Titelförsvararen Linn Grant förstår varför. Det är inte många hål där jag har fördel av att stå längre fram, säger hon.

Elfsborgs sköna maj – spelare och tränare prisas

idag 13:12
Det går bra för Elfsborg. Det ger utdelning på flera fronter. Klubben skuggar Malmö FF i allsvenskan och Jacob Ondrejka och Jimmy Thelin får individuella utmärkelser.

Manchester City – klubben som väcker känslor

idag 13:02
Beundran, avund, till och med förakt. Manchester City väcker starka känslor. Det är upp till var och en och förhålla sig till klubben men krasst sett till det sportsliga kan det slås fast: Managern Pep Guardiola har byggt ett världslag.

Laimer byter Leipzig mot Bayern München

idag 12:56
Konrad Laimer och Emil Forsberg skiljs åt. Mittfältaren lämnar Leipzig och har skrivit på för fyra år i tyska mästarklubben Bayern München. Men snart ses de igen – i Wien.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.