Linus Sandin gjorde ett av målen mot Skellefteå när skåningarna vann med 5–2. Arkivbild.
Linus Sandin gjorde ett av målen mot Skellefteå när skåningarna vann med 5–2. Arkivbild. - Foto: Ulf Palm/TT

Rögle kvitterade efter Skellefteås målvaktsbyte

Skellefteås Linus Söderström har hållit nollan i de två senaste matcherna mot Rögle.I det fjärde kvartsfinalmötet förpassades han till bänken – och då förlorade västerbottningarna.Skåningarna vann med 5–2 på hemmaplan och kvitterade till 2–2 i matchserien.


Rögle gjorde två mål i tom kasse, signerade Adam Edström och Ludvig Larsson, i slutskedet när Skellefteå gick för kvittering. Tidigare i samma period hade Linus Sandin gett skåningarna ledningen med 3–2.

Sandin fick helt öppet läge, drev framåt innan han smällde in pucken i nättaket bakom gästernas målvakt Frans Tuohimaa.

— En otroligt skön seger, jag tycker vi spelar ganska bra över 60 minuter. Hela laget gör en bra insats i dag, säger Sandin i C More.

Tuohimaa fick chansen att vakta buren för Skellefteå den här kvällen, trots att Linus Söderström hållit nollan i de två senaste matcherna i kvartsfinalserien.

"Nyförälskad hundvalp"

— Det blev inte som vi hade hoppats, jag tycker inte vi hade den här snabba tanken, vi var lite långsamma i tanken där ute i dag, i allt vi skulle göra. Då blir det lite mer på Rögles villkor, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson och fortsätter:

— Jag tycker inte vi har hundraprocentig närvaro, man tappar någon liten procent där. I stället för att spela hockey som en nyförälskad hundvalp tycker jag vi åker runt i kvicksand. Det blir dåligt närkampsspel, dåligt passningsspel och dåligt puckäg.

Utöver Sandins fullträff fick Tuohimaa även se sig överlistad av Oskar Stål-Lyrenäs och Adam Engström.

Ingen tredje kvittering

Engström gav Rögle ledningen i den första perioden, men bara dryga minuten senare kom Skellefteås kvittering till 1–1 genom Måns Forsfjäll.

Skellefteå replikerade även kort efter Stål-Lyrenäs 2–1-mål i mitten av andra perioden, den här gången genom Oscar Möller.

Men västerbottningarna lyckades alltså inte komma i kapp en tredje gång, utan Rögle vann till slut med 5–2 och kvitterade matchserien till 2–2.

Nästa match lagen emellan spelas i Skellefteå på fredag.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!