Micke Leijnegard är programledare för Mästarnas mästare 2023
Micke Leijnegard är programledare för Mästarnas mästare 2023 - Foto: Christine Olsson/Björn Larsson Rosvall/TT

Micke Leijnegard om sena festkvällarna i Mästarnas mästare: "Skvaller och bärs"

Mästarnas mästare må vara ett sport- och tävlingsprogram – men det betyder inte att deltagarna inte festar till det då och då. Det berättar programledaren Micke Leijnegard mer om när han gästar Fördomspodden.


Årets upplaga av Mästarnas mästare spelades in i närheten av den lilla kuststaden Kotor i Montenegro under förra året. 

Under dagarna ställs de före detta elitidrottarna mot varandra i utmanande tävlingar och på kvällarna blir det återblickar på deras framgångsrika karriärer, tillsammans med långa middagar på terassen.

I den första gruppen tävlade Nils van der Poel, Jörgen Brink, Klara Svensson, Johan Wissman och Elina Öhman

Svensson och Öhman slogs ut medan de andra fortsatte till den andra gruppen där de mötte Andreas Bergwall, Maria Gretzer, Anders Holmertz, Jonna Adlerteg och Jens Byggmark

Läs mer om Mästarnas mästare 2023 här: Deltagarna, tävlingarna och kritiken

Micke Leijnegard gästade Fördomspodden

Programledare för succéprogrammet är ingen mindre än Micke Leijnegard, 58, som även gästade Fördomspodden med Emil Persson för drygt en vecka sedan.

En av fördomarna som avhandlades i avsnittet var den att Leijnegard har "nära till ringar under ögonen".

– Mina barn säger det, svarar SVT-programledaren då.

Men så har det inte alltid varit. Under tidigare inspelningar av Mästarnas mästare kunde Leijnegard festa till det med deltagarna inpå småtimmarna, helt utan att det syntes på honom dagen efter.

– Jag hade ett tag ett ansikte som var helt oanfrätt trots sena vanor, vilket räddade mig några gånger i Mästarnas. Vi satt lite för länge ibland, säger Leijnegard i podcasten.

Så mycket får deltagarna för att vara med i SVT:s Mästarnas mästare 2023

Traditionen i Mästarnas mästare – Micke Leijnegard: "Skvaller och bärs"

De hade nämligen en tradition i Mästarnas mästare som gick ut på att "öla av" den som åkt ut från programmet.

– Vissa gånger blev det rejält. Den personen skulle ju åka hem dagen efter och var lite ledsen. Då passade vi på att bjuda in personen till vårt hotell. Då fick man skvaller och drack bärs, och ibland blev det för sent, för att jag sedan skulle upp 06.30 och göra nästa inspelning, säger Leijnegard.

Trots det tyckte producenten att Micke Leijnegard alltid såg fräsch och utvilad ut, medan de andra gick runt och såg ut som spöken.

/
Senaste nytt

Näslund missade pallen – Mobärg tvåa

Samuelsson mot pallen i sprinten

1 timme sedan
Sebastian Samuelsson fortsätter att visa god form. Efter segern i söndagens jaktstart ser 26-åringen ut att ta en pallplats i världscupsprinten i Hochfilzen.

Høgmo lämnar Häcken för Japan – stjärnspelaren följer med

3 timmar sedan
​Per-Mathias Høgmo har nu officiellt lämnat BK Häcken för att bli huvudtränare för Urawa Red Diamonds i Japan. Detta meddelas av BK Häcken på deras webbplats​.

Vill ändra Ryder Cup efter stjärnans Saudiflytt

3 timmar sedan
Golfstjärnan Jon Rahm byter till den kontroversiella LIV-touren. Då hoppas Europakamraten Rory McIlroy på en förändring som gör det möjligt för Rahm att fortsätta att spela Ryder Cup.

VM-paret om kärleken: "Inte jätteaccepterat"

3 timmar sedan
Här är kärleksparet i den svenska VM-truppen i handboll. Till vardags spelar Nathalie Hagman och Daniela de Jong i Rumänien – där hbtq-personers rättigheter är mycket begränsade. Många vill kunna leva ett så fint liv som jag och Daniela gör men tvingas dölja det, säger Hagman.

Äntligen seger för Oskarshamn mot Örebro Hockey

idag 10:00
Det blev tio förluster i rad för Oskarshamn i SHL. Men hemma mot Örebro Hockey kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Be-Ge Hockey Center slutade 5-1 (1-1, 3-0, 1-0).