Red Bull-föraren Max Verstappen vann Australiens GP efter ett dramatiskt lopp.
Red Bull-föraren Max Verstappen vann Australiens GP efter ett dramatiskt lopp. - Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP/TT

Verstappen vann kaotiska F1-loppet

Publicerades: 2 Apr, 10:18

Efter ett kaotiskt formel 1-lopp i Melbourne stod Max Verstappen som segrare – för första gången i Australiens GP."Det är fantastiskt att vinna här för första gången", säger den regerande världsmästaren.


Nederländaren vann före Lewis Hamilton och Fernando Alonso.

Det var Red Bulls första seger i Melbourne sedan 2011.

Det blev ett dramatiskt lopp med krascher och omstarter där Red Bull-föraren förde en hård kamp med Mercedesförarna Hamilton och George Russell. Russell halkade dock efter då han gjorde ett däckbyte precis före en omstart. Och senare försvann han helt med ett förmodat motorhaveri.

"Det var en del strul men vi överlevde allt, hade bra fart på bilen idag igen och vi vann, vilket var det viktigaste", säger Verstappen till F1:s webbplats.

Verstappen låg efter Mercedesförarna när Charles Leclerc tvingades bryta efter en kollision med Lance Stroll och Alex Albon.

Mercedes-föraren George Russell vid sin bil och ett förmodat motorhaveri.

Det blev omstart och då försvann Russell och Carlos Sainz efter sina däckbyten. Verstappen tog en komfortabel ledning före Hamilton, men då kallades säkerhetsbilen in på nytt och det blev omstart efter att Kevin Magnussen kraschat in i en mur och spridit bildelar över hela banan.

Det blev mer drama sedan Carlos Sainz fått sin spanske landsman Fernando Alonso att snurra till i en snäv kurva. Det orsakade problem för förarna bakom och säkerhetsbilen kallades in på nytt. Det blev ingen omstart, utan bilarna fortsatte in i mål i den ordning som de låg. Bara tolv fullföljde loppet.

Verstappen har nu vunnit två av tre körda race den här F1-säsongen, den första kom i premiären i Bahrain.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktig nationalitet på Verstappen. Rätt är Nederländerna.

TT
Senaste nytt

Salmings karriärstvist – satsar på höjdhopp

1 timme sedan

Grant om herrdominansen: "De har missat"

2 timmar sedan
Herrgolfarna fortsätter att dominera i Scandinavian Mixed. Titelförsvararen Linn Grant förstår varför. Det är inte många hål där jag har fördel av att stå längre fram, säger hon.

Elfsborgs sköna maj – spelare och tränare prisas

3 timmar sedan
Det går bra för Elfsborg. Det ger utdelning på flera fronter. Klubben skuggar Malmö FF i allsvenskan och Jacob Ondrejka och Jimmy Thelin får individuella utmärkelser.

Manchester City – klubben som väcker känslor

3 timmar sedan
Beundran, avund, till och med förakt. Manchester City väcker starka känslor. Det är upp till var och en och förhålla sig till klubben men krasst sett till det sportsliga kan det slås fast: Managern Pep Guardiola har byggt ett världslag.

Laimer byter Leipzig mot Bayern München

3 timmar sedan
Konrad Laimer och Emil Forsberg skiljs åt. Mittfältaren lämnar Leipzig och har skrivit på för fyra år i tyska mästarklubben Bayern München. Men snart ses de igen – i Wien.

Han blir ny sportchef i "Bajen" efter Jansson

idag 11:36
Det blir Mikael Hjelmberg som tar över som tillförordnad sportchef i allsvenska Hammarby efter Jesper Jansson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.