Marie Lehmann har jobbat på SVT sedan 1990-talet.
Marie Lehmann har jobbat på SVT sedan 1990-talet. - Foto: Christine Olsson/TT och Maja Suslin/TT

Marie Lehmann om mordhotet: "Tvingades bo på hotell"

Ishockey-VM har dragit igång och en av ​programledarna i SVT:s studio är Marie Lehmann. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna om Marie Lehmann.


Marie Lehmanns ålder – hur gammal är hon?

Marie Lehmann föddes den 14 mars 1965, vilket innebär att hon under våren 2023 fyllde 58 år.

Marie Lehmanns karriär – hur länge har hon jobbat på SVT?

Marie Lehmann började jobbade på SVT under 1990-talet och har sedan dess lett flera program, däribland Sportspegeln, Hockeykväll och Sportnytt. Hon har vid flera mästerskap programlett de tillhörande studioprogrammen i kanalen.

Genom dessa program har Lehmann kommit att bli en av Sveriges mest uppskattade sportjournalister. Men att synas i tv-rutan har inte varit okomplicerat. Under 2016 fick Lehmann utstå hot.

– Jag blev mordhotad strax innan galan. Hoten kom till tv-sporten där det stod vilken tid och plats som gällde. Och vilket tillvägagångssätt. Man visste precis när det skulle ske, och hoten var riktade mot mig personligen, sa hon till Expressen då och fortsatte vidare:

– Det blev en stor apparat, jag och min familj tvingades bo på hotell och sedan stod vårt hem under polisbevakning. 

Dusan Umicevics svar på frågan alla undrar: "Man kan tro..."

Marie Lehmanns partner – har hon någon ny man?

År 2015 skilde sig Marie Lehmann och dåvarande maken tillika forna NHL-proffset Tommy Lehmann. Paret hade då varit gifta i 27 år.

– Klart det är tråkigt, när man gifter sig har man en idé om att det ska hålla livet ut men ibland blir det inte som man tänkt sig. Självklart är det ett misslyckande och jag är ledsen för det, sa hon till Aftonbladet då. 

Huruvida Lehmann har någon ny kärlek i sitt liv är oklart.

Marie Lehmanns familj – har hon barn?

Marie Lehmann har tre barn tillsammans med Tommy Lehmann.

Är SVT-experten Chris Härenstam son till Magnus Härenstam?

Marie Lehmanns lön – hur mycket pengar tjänar hon?

Marie Lehmann hade, enligt dokument från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 1 019 200 kronor under 2021, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

Fördelat över årets tolv månader gav det Lehmann en månadslön som landade på drygt 85 000 kronor.

Vad heter Marie Lehmann på Instagram?

På Instagram hittar du Marie Lehmann under namnet @svtlehmann.

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.