Mikael Renberg har gjort sin sista sändning på SVT.
Mikael Renberg har gjort sin sista sändning på SVT. - Foto: Christine Olsson/Naina Helén Jåma/TT

Därför slutar Mikael Renberg på SVT – efter 15 år som expert

Hockey-VM är slut – och det är även Mikael Renbergs tid på SVT. Efter 15 år som expert, har 51-åringen gjort sitt sista framträdande i rutan.


Kanada tog hem guldet i hockey-VM i söndagskväll, och det var när Mikael Renberg snackade ner matchen som han passade på att berätta att han gjort sitt på SVT. 

– Jag har gjort min sista sändning. Det känns jättebra. Det har varit ett privilegium att jobba för SVT. Det började med Marie Lehmann och Niklas Wikegård och nu sitter vi här. Allting har en början och allting har ett slut. Och det här är mitt slut, säger han.

Det här ska SVT-experten Mikael Renberg göra nu

Nu väntar mer tid åt annat i livet. 

– Jag vill ägna mig lite mer åt mina barn och har ett annat yrke, fysioterapeut där jag vill utvecklas lite mer och så kanske vara lite mer ledig, säger Mikael Rehnberg. 

Mikael Renberg började som hockeyexpert på SVT 2008.

SVT
/
Relaterat
Är SVT-experten Chris Härenstam son till Magnus Härenstam?
Chris Härenstam är sportkommentator på SVT, men man kan ju inte låta bli att undra om han är släkt med Magnus Härenstam? Svaret på det, och annat som googlas om sportjournalisten hittar du här.
SVT-experten Maria Roth om kampen för att få bli mamma till sitt barn: ”Skräck” 
Maria Roth är expert på SVT och en av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna. Här är allt du vill vet om hennes familj, barn, längd och karriär.
Marie Lehmann om mordhotet: "Tvingades bo på hotell"
Ishockey-VM har dragit igång och en av ​programledarna i SVT:s studio är Marie Lehmann. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna om Marie Lehmann.
Dusan Umicevics svar på frågan alla undrar: "Man kan tro..."
Dusan Umicevic är hockeykillen som rattar Hockeykväll i SVT och kanalens sändningar under ishockey-VM. Nyheter24 har tagit reda på allt du vill veta om honom: Hur lång han är och vem den kända partnern är som han har barn med.
Senaste nytt

Världsstjärnan hyllar Åberg: "Helt fantastisk"

1 timme sedan

Svenskorna bänkade när Arsenal premiärförlorade

2 timmar sedan
Antiklimax för titeljagande Arsenal. I Super League-premiären hemma mot Liverpool blev det förlust, 0–1.

Sirius makalösa vändning – Degerfors kollapsade

2 timmar sedan
Sirius stod för en makalös vändning hemma mot Degerfors. Fram till den 90:e minuten låg hemmalaget under med 0–2.

Chilufya frälste Häcken – slog AIK

2 timmar sedan
Under fyra säsonger med Djurgården tog han inte en poäng mot AIK. Nu satte Edward Chilufya sina två första mål för Häcken och sänkte Solnalaget. En skön känsla. Jag har spelat så många gånger mot AIK och aldrig gjort mål förut, säger han efter 2–0-segern.

Fortsatt tungt för Almeria efter oavgjort mot Granada

3 timmar sedan
Almeria har fortfarande inte vunnit en match i La Liga i fotboll den här säsongen. Det gick inte vägen på hemmaplan mot Granada heller. 3-3 (3-0) slutade matchen på Estadio del Mediterráneo på söndagen, åttonde matchen i rad utan seger för Almeria.

Åberg vann Ryder Cup i debuten: "Obeskrivligt"

3 timmar sedan
Efter två inledande segrar avslutade Ludvig Åberg Ryder Cup med två förluster. I söndagens singelspel blev Brooks Koepka övermäktig. Trots det tog Europa tillbaka bucklan och slog USA med 16,5–11,5. Det har varit en fantastisk upplevelse, säger Åberg.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.