Jamina Roberts är CL-mästare med Kristiansand.
Jamina Roberts är CL-mästare med Kristiansand. - Foto: Tibor Illyes/AP/TT

Roberts mästare till slut: "Ska njuta"

Jamina Roberts är Champions League-mästare för första gången. Kristiansand vann finalen mot Ferencvaros med 28–24. Jag ska verkligen njuta av segern, säger Roberts till NTB.


På läktaren dånade ljudet från tusentals ungerska supportrar, finalen spelades i år i Budapest. Iförda gröna och svarta tröjor och viftandes med dödskalle-flaggor gjorde klacken sitt bästa för att bära Ferencvaros hela vägen till seger.

Det räckte inte hela vägen mot norska mästaren Kristiansand.

Kristiansand skaffade sig en tidig ledning och höll den i ett järngrepp ända till det bosniska domarparet Tatjana Prastalo och Vesna Balvan blåste i visslan för sista gången i matchen.

Roberts gjorde fem mål i matchen – och efteråt var hon förstås belåten.

— Det var en fantastisk inramning och publiken höjde stämningen rejält. Det går knappast att vara med om en roligare match, säger Roberts och fortsätter:

— Man är dålig på att njuta av saker och jag har inte vunnit Champions League tidigare så jag ska verkligen njuta av det här nu.

I Kristiansand finns även den svenska målvakten Sofie Börjesson.

TT
Senaste nytt

Bellingham visade klassen för Real igen

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

1 timme sedan
Modo träffade målramen både en och två gånger. Leksand satte pucken i nät – och hade en storspelade målvakt. Jag tycker inte att de får så farliga chanser, säger Filip Larsson efter 4–0-segern.

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

2 timmar sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.