Novak Djokovic är klar för semifinal i Paris.
Novak Djokovic är klar för semifinal i Paris. - Foto: Thibault Camus/AP/TT

Djokovic visade klassen – till semifinal

Visst, han tappade det första setet med 4–6 mot ryssen Karen Chatjanov. Men sedan visade Novak Djokovic upp tennis av yttersta världsklass. Den tredjeseedade serben är klar för semifinal i Franska mästerskapen efter att ha vunnit kvartsfinalen med 3–1 i set (4–6, 7–6, 6–2, 6–4).


— I de två första seten spelade han bättre än jag. Jag gjorde många misstag och kom fel in i matchen, men från tiebreak i andra gick det bra, säger han i segerintervjun med Discovery +/Eurosport.

Djokovic menar att han fick slita hårt för semifinalbiljetten.

— Det var en bra fajt, som förväntat. Man måste verkligen förtjäna att gå vidare, säger han.

I semifinalen kommer Djokovic att få möta förstaseedade Carlos Alcaraz. Spanjoren hade inga större problem med att besegra greken Stefanos Tsitsipas. Alcaraz vann med 3–0 i set (6–1, 6–2, 7–6).

— Jag tror på mig själv hela tiden, det är nyckeln, säger Alcaraz.

TT
Senaste nytt

Mälarhöjdens IP kan stängas efter dödsskjutningen

Åberg-feber i Rom: "Lite mer än jag är van vid"

Ludvig Åberg har gått träningsrundor inför viktiga tävlingar förr. Det brukar bara inte se ut som på Marco Simone Golf & Country Club. Det är lite mer folk än jag är van vid på en vanlig onsdag, säger den nytända golfstjärnan inför helgens Ryder Cup.

Skidskyttestjärnan Linn Persson friade till pojkvännen Christian: "Han sa ja"

Linn Persson är en av Sveriges främsta skidskyttar. Men hur mycket vet du egentligen om idrottarens liv utanför skidspåren? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Persson: längden, frieriet till pojkvännen och medaljerna.

Missar genrepet – men VM-starten inte i fara

1 timme sedan
Nästa vecka gör de svenska beachvolleybollstjärnorna David Åhman och Jonatan Hellvig VM-debut. Tanken var att vässa formen i Paris i dagarna, men paret tvingades lämna återbud på grund av sjukdom. Det ska inte vara någon fara för VM, säger Herman Sewelén, PR- och kommunikationsansvarig på volleybollförbundet, till TT.

Simstjärnan skjuter upp comeback

1 timme sedan
Ungerske stjärnan Kristof Milak skjuter upp sin tilltänkta comeback, skriver simsajten Swimswam.

Seger för Björklöven borta mot AIK

2 timmar sedan
Bortalaget Björklöven tog hem de tre poängen efter seger mot AIK i Hockeyallsvenskan. 1-4 (0-2, 0-0, 1-2) slutade matchen på onsdagen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.