Ludvig Åberg gör succé på PGA-touren i proffsdebuten. Arkivbild.
Ludvig Åberg gör succé på PGA-touren i proffsdebuten. Arkivbild. - Foto: John Raoux/AP/TT

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.


Den 23-årige Åberg gör sin första proffsstart på PGA-touren efter att ha avslutat sin collegekarriär.

Där blev svensken historisk då han var första spelare att säkra en plats på världens främsta golftour genom att ha toppat collegerankningen.

Åberg, som tidigare slutat på delad 24:e plats på tourtävlingen på Bay Hill som amatör, peggade upp till veckans Canadian Open i Toronto för första gången som proffs.

Och svensken har fått en smakstart på proffslivet.

Efter två inledande par blev det birdie på det tolfte par 5-hålet för Åberg, som inledde på hål 10 och inte verkade visa några nerver. När han nått fram till sitt sjunde hål för dagen var det dags att lägga i ytterligare en växel.

Det blev birdie, följt av två till och han vände på fyra slag under par. Då var Åberg på delad andra plats innan en bogey på det första hålet tog honom tillbaka till delad trea på –3, två slag bakom då ledande Justin Rose.

En ny bogey reparerades omgående med dagens femte birdie och totalt 69 slag.

Spelet pågår och svensken Vincent Norrman slår ut senare i kväll.

TT
Senaste nytt

Bellingham visade klassen för Real igen

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

1 timme sedan
Modo träffade målramen både en och två gånger. Leksand satte pucken i nät – och hade en storspelade målvakt. Jag tycker inte att de får så farliga chanser, säger Filip Larsson efter 4–0-segern.

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

2 timmar sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.