Denvers stjärncenter Nikola Jokic mot Miamis Bam Adebayo.
Denvers stjärncenter Nikola Jokic mot Miamis Bam Adebayo. - Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Denver stärker greppet om NBA-finalen

Denver Nuggets vann det fjärde finalmötet mot Miami Heat i den nordamerikanska proffsbasketen och är en seger från sin första NBA-titel någonsin. Vi har inte gjort ett skit än. Vi måste vinna en match till för att bli mästare, säger Denvertränaren Michael Malone.


I 47 år har Denver väntat på en finalplats.

Och med 3–1 i matcher, i serien som avgörs i bäst av sju, kan laget redan natten mot tisdag svensk tid ta sin första NBA-titel någonsin. Då spelar man på Denvers hemmaplan dessutom.

Matchen som spelades natten mot lördag svensk tid, i Miami, tog Denver hem med 108–95.

Bäste poänggörare blev Denvers Aaron Gordon med 27 poäng.

— Han fick verkligen till det i kväll, säger lagkamraten Kentavious Caldwell-Pope om Gordons insats.

Precis som de två tidigare vinstmatcherna i finalserien dominerade Denver mötet, även om de första två perioderna var något jämnare. Som mest ledde laget med 17 poäng.

— Det en laginsats i dag. Jag kan inte plocka ut en enda enskild person, alla hjälpte till, säger Denvers Jamal Murray efter matchen.

Murray har skrivit in sig i NBA:s rekordböcker då han nu är den första att ha gjort mer än tio assist under de första fyra mötena i en finalserie. I nattens match blev det tolv assist, mer än någon annan på plan.

— Vi måste göra det här en gång till nu så når vi vårt mål, säger Murray.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.