Stefanos Tsitsipas ställs mot Andy Murray.
Stefanos Tsitsipas ställs mot Andy Murray. - Foto: Alberto Pezzali AP/TT

Jättedramat tog fyra timmar – stormöte väntar

Världsstjärnan Stefanos Tsitsipas, 24, var länge illa ute mot Dominic Thiem. Men greken redde ut stormen och är vidare till den andra omgången av grand slam-turneringen Wimbledon. Nu väntar stormöte med britten Andy Murray.


Det krävdes fem set och fyra timmar för Stefanos Tsitsipas att ta sig vidare till den andra omgången. Österrikaren Dominic Thiem vann det första setet med 6–3 och pressade Tsitsipas även i andra, men världsfemman visade klass och vann med 7–6 (7–1 i tiebreak).

Matchen utvecklades sedan till ett drama där båda spelarna turades om att vinna varsitt set. Till slut drog Tsitsipas det längsta strået och vann matchen med 3–2 i set, 3–6, 7–6 (7–1), 6–2, 6–7 (5–7), 7–6 (10–8).

I den andra omgången väntar nu ett stormöte – Stefanos Tsitsipas mot hemmahoppet och publikfavoriten Andy Murray – som har vunnit Wimbledon två gånger tidigare.

Novak Djokovic fortsätter att leverera fina resultat. Fjolårsvinnaren är vidare till den tredje omgången efter att ha besegrat Jordan Thompson från Australien med tre raka set, 6–3, 7–6 (7–4), 7–5.

Efteråt hyllade serben sin motståndare.

— Jag vet inte om jag ville möta honom så tidigt. Men grattis till en bra prestation. Han förtjänar applåder och jag tycker att han hade otur i det andra setet, säger Djokovic.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!