Carlos Alcaraz.
Carlos Alcaraz. - Foto: Alastair Grant AP/TT

Alcaraz: Jag tror att jag kan slå Djokovic

Det var upplagt för en rysare när världsettan Carloz Alcaraz ställdes mot världstrean Daniil Medvedev i Wimbledons andra semifinal. Men särskilt spännande blev det aldrig då Alcaraz vann enkelt med 3–0 i set. Nu väntar final mot Novak Djokovic. Jag tror att jag kan slå honom, säger Alcaraz.


6–3, 6–3 och 6–3. Alcaraz hade en bekväm resa till Wimbledonfinalen.

Det första setet började jämnt, men vid ställningen 3–3 satte Alcaraz ned foten och tog hem tre raka game. I det andra setet var det Alcaraz som hade det tydliga övertaget och tog också hem det med siffrorna 6–3.

Det tredje setet? Ja, det följde mönstret och efter att Alcaraz brutit Medvedevs serve tre gånger om var spanjoren vidare till final – där alltså den 23-faldige grand slam-vinnaren Novak Djokovic väntar.

— Alla vet om vilken legendar han (Djokovic, reds anm) är. Det kommer bli väldigt, väldigt svårt. Men jag kommer kämpa. Jag tror på mig själv, och jag tror att jag kan slå honom, säger Alcaraz i segerintervjun.

Den blott 20-årige Alcaraz har nu chansen att ta hem sin andra grand slam-titel efter att 2022 plockat hem US Open.

— Ända sedan jag började spela tennis har jag drömt om att spela en final mot en så speciell spelare som Novak. Men det är en final. Det är inte tiden att vara rädd, säger spanjoren.

Senast världsettan och världstvåan gjorde upp vann Djokovic med 3–1 i set i semifinalen av Franska mästerskapen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!