Sommaren 2023 spelar Stina Blackstenius fotbolls-VM i Nya Zeeland och Australien.
Sommaren 2023 spelar Stina Blackstenius fotbolls-VM i Nya Zeeland och Australien. - Foto: Adam Ihse/TT

Fotbollsstjärnan Stina Blackstenius hemliga tatuering – kan du gissa var den sitter?

Den svenska anfallaren Stina Blackstenius är en av de största stjärnorna i det svenska landslaget. Nyheter24 har tagit på reda om allt om fotbollsstjärnans pojkvän, familj och hemliga tatueringar.


Stina Blackstenius är en av de stjärnor som lyser starkast på fotbollsplanen. Anfallaren bor numera i en mastig vindsvåning i London och spelar för engelska Arsenal. I sommar spelar hon VM i svenska landslaget.

Läs mer: Landslagsstjärnan Fridolina Rolfö om kraschen: ”Jag var så ledsen”

Stina Blackstenius ålder – hur gammal är hon?

Stina Blackstenius är född den 5 februari 1996. Det innebär att hon fyller 28 år 2024.

Stina Blackstenius längd – hur lång är hon?

Enligt Stina Blackstenius gamla klubb, BK Häcken, är hon 174 centimeter lång. 

Stina Blackstenius med Johanna Rytting Kaneryd (till vänster) som också spelar i det svenska landslaget. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Stina Blackstenius ex-pojkvän – vem är Philip Håman?

Stina Blackstenius var tidigare sambo med expojkvännen Philip Håman. Paret var tillsammans i flera år och har bott tillsammans i Göteborg. Philip Håman är född 1995 och är ett år äldre än ex-flickvännen Stina Blackstenius.

Stina Blackstenius pojkvän – vem är Erik Sundvall?

Stina Blackstenius nuvarande pojkvän heter Erik Sundvall. I en intervju med Expressen delade Blackstenius att det var skönt att kunna dela intresset med sin partner, utan att det blir för mycket.

– Han är väldigt fotbollsintresserad, men spelar inte själv. Det är kul att man kan dela ett intresse utan att det blir för mycket, har Stina Blackstenius sagt.

Här kan du läsa om alla kärlekspar i fotbollslandslaget.

Stina Blackstenius familj – vem är hennes syster Nina Koppang?

Stina Blackstenius har en yngre halvsyster som heter Nina Koppang som är professionell handbollsspelare. Hon är född den 31 maj 2002 och är alltså sex år yngre än Stina. Systrarna har en nära relation.

– Vi pratar mycket i telefon, och jag kollar på varje match som hon spelar med Arsenal, har hon sagt till TT, enligt Aftonbladet

Systern Nina Koppang var uttagen till det unga landslaget i fotboll innan hon valde handbollen. Foto: Stella Pictures

Stina Blackstenius lön – hur mycket tjänar hon i Arsenal?

Hur mycket Stina Blackstenius tjänar i Arsenal är inte offentliga uppgifter. Fotbollsstjärnan får dock lön från både Arsenal och det svenska landslaget.

Har Stina Blackstenius diabetes?

Stina Blackstenius är ambassadör för Barndiabetesfonden. Det är okänt om fotbollsstjärnan själv har någon typ av diabetes. 

Vad heter Stina Blackstenius på Instagram?

Du hittar fotbollsstjärnan under användarnamnet @stinablackstenius på Instagram.

Har Stina Blackstenius några tatueringar?

Stina Blackstenius har en liten tatuering på vänster arm som hon gjorde spontant med lagkamraten Laura Wienroither. “Livet ut” stavar tatueringen som är en hyllning till Blackstenius syskon, Nina och Olle. Men än har fotbollsstjärnan inte vågat visa upp sin nya gaddning för alla.

– Pappa har inte sett den, han gillar inte tatueringar men mamma tyckte den var fint så hennes bekräftelse har jag fått, säger Stina Blackstenius till Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!