Anna Nordqvist är på delad 14:e plats inför avslutningen av Evian Championship. Arkivbild.
Anna Nordqvist är på delad 14:e plats inför avslutningen av Evian Championship. Arkivbild. - Foto: Godofredo A. Vásquez/AP/TT

Svenskduon klättrade inför majoravslutningen

Det är bäddat för en rafflande upplösning av golfmajorn Evian Championship under söndagen. Med i jakten på ledande hemmaspelaren Céline Boutier finns svenska duon Anna Nordqvist och Linn Grant.


Aldrig tidigare har en fransk spelare vunnit hemmamajorn Evian Championship, belägen i de franska alperna.

Inför söndagens avslutande varv har Céline Boutier en utmärkt chans att bli den första. Hon leder damernas fjärde major för året på –11, tre slag före japanskan Nasa Hataoka.

Strax bakom den klunga som jagar, med profiler som tvåfaldiga majorvinnaren Minjee Lee, titelförsvarande Brooke Henderson och världstvåan Nelly Korda, lurar två svenskar på 14:e plats.

Efter att ha inlett dagen med en bogey stod Anna Nordqvist för ett fint varv och gick tre slag under par. Det är också hennes totalscore inför söndagen.

På samma plats ligger Linn Grant. Efter en trög start utan birdies de första 14 hålen avslutade hon de sista fyra på –2.

I skymundan av den blågula stjärnduon gjorde Johanna Gustavsson dagens finaste svenskvarv. Gustavsson gick runt på 67 slag, fyra under par, och klättrade till en 23:a plats.

Pernilla Lindberg inledde dagen på –2 men föll tillbaka efter en 74-runda. Ett slag bakom, på +2, finns Linnea Ström.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!