Kris i speedwayklubbar

- 15/10/2008, 17:08 -

Smederna och Masarna är i ekonomisk kris och vädjar nu om hjälp.

Speedwayklubbarna Smederna och Masarna har hamnat i ekonomisk kris. Båda har skulder i miljonklassen.

Smedernas har skulder på omkring 2,5 miljoner kronor - varav minst 700 000 måste betalas under 2008, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Masarna åkte ur elitserien med runt en miljon i skulder - och räkningen från mc-förbundet Svemo kom som en överraskning, skriver Dala-Demokraten.

Det utsatta läget har fått Smederna att vädja om hjälp från medlemmar och sponsorer. I måndags höll Eskilstunaklubben ett sponsormöte för att förklara situationen.

– Hemska siffror. Det är jobbigt att leva så här, säger ordföranden Göran Karlsson till Eskilstuna-Kuriren.

Men så här ser det ofta ut om höstarna, då blir likviditeten ansträngd. Den här gången började vi halka efter med betalningarna i juli.

Dåligt väder är en förklaring till den dåliga ekonomin. Enligt Göran Karlsson hade 500 åskådare till på hemmamatcherna i stället gett ett positivt resultat. Bland annat finns obetalda förarlöner på skuldkontot.

I Avesta avbröts ett extra årsmöte som Masarna kallat. Tanken var att en ny ordförande och ny styrelse skulle väljas, men det lyckades inte.

Förre ordföranden Åke Johansson lämnade sitt uppdrag tidigare i höstas.

– Det kan röra sig om i närheten av en miljon kronor totalt i skulder, säger styrelseledamoten Stig Lindkvist till Dala-Demokraten.

Masarna överraskades också av att det krävdes tävlingstillstånd från förbundet Svemo för att arrangera SM-tävlingar. Den notan gick på 150 000 kronor.

Skrivet av: