Kris i speedwayklubbar

Smederna och Masarna är i ekonomisk kris och vädjar nu om hjälp.


Speedwayklubbarna Smederna och Masarna har hamnat i ekonomisk kris. Båda har skulder i miljonklassen.

Smedernas har skulder på omkring 2,5 miljoner kronor - varav minst 700 000 måste betalas under 2008, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Masarna åkte ur elitserien med runt en miljon i skulder - och räkningen från mc-förbundet Svemo kom som en överraskning, skriver Dala-Demokraten.

Det utsatta läget har fått Smederna att vädja om hjälp från medlemmar och sponsorer. I måndags höll Eskilstunaklubben ett sponsormöte för att förklara situationen.

– Hemska siffror. Det är jobbigt att leva så här, säger ordföranden Göran Karlsson till Eskilstuna-Kuriren.

Men så här ser det ofta ut om höstarna, då blir likviditeten ansträngd. Den här gången började vi halka efter med betalningarna i juli.

Dåligt väder är en förklaring till den dåliga ekonomin. Enligt Göran Karlsson hade 500 åskådare till på hemmamatcherna i stället gett ett positivt resultat. Bland annat finns obetalda förarlöner på skuldkontot.

I Avesta avbröts ett extra årsmöte som Masarna kallat. Tanken var att en ny ordförande och ny styrelse skulle väljas, men det lyckades inte.

Förre ordföranden Åke Johansson lämnade sitt uppdrag tidigare i höstas.

– Det kan röra sig om i närheten av en miljon kronor totalt i skulder, säger styrelseledamoten Stig Lindkvist till Dala-Demokraten.

Masarna överraskades också av att det krävdes tävlingstillstånd från förbundet Svemo för att arrangera SM-tävlingar. Den notan gick på 150 000 kronor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.