E-Types låt "True believer" har blivit svenska landslagets segerlåt under fotbolls-VM. - Foto: Pontus Lundahl/Tommy Holl/TT

Martin "E-Type" Erikssons vilda glädje efter Sveriges vinst: "Helt galet"

Landslaget får fortsätta pumpa "True believer" i omklädningsrummet efter segern mot Japan i VM-kvarten. Martin "E-Type" Eriksson följer framgångarna med glädje.
– Jättehäftigt, säger han till Nyheter24.

Efter en match som utvecklades till en riktig rysare kunde Sverige till slut vinna med 2–1 mot Japan, och är därmed klara för semifinal i VM.

Blågult styrde matchen och tog ledningen genom Amanda Ilestedt i första halvlek. Filippa Angeldahl utökade sedan till 2–0 på straff bara minuter efter paus.

Med kvarten kvar brände Japan en straff, men fortsatte att trycka på för reducering och lyckades få in 1–2 med fyra minuter kvar av ordinarie speltid.

Men mer än så blev det inte, och nu väntar Spanien i semin på tisdag.

– Helt magiskt, vi kämpar och sliter och är i semifinal, helt otroligt, säger målskytten Filippa Angeldal i Viaplay.

Här kan du läsa om Fotbolls-VM 2023: Allt om de svenska landslagsspelarna

E-Type: "Viket gäng"

En annan som gläds åt svenskornas framgångar är Martin "E-Type" Eriksson.

Hans låt "True believer" är landslagets segerlåt under mästerskapet, och vinner Sverige VM-guld har artisten gett damerna ett otroligt löfte.

Här kan du läsa om E-Types löfte till fotbollslandslaget.

Nyheter24 får tag på en segerrusig Martin "E-Type" Eriksson efter matchen.