Nyheter24 har tagit reda på hur mycket klirret i kassan blir för det svenska landslaget.
Nyheter24 har tagit reda på hur mycket klirret i kassan blir för det svenska landslaget. - Foto: Pontus Lundahl/TT & Anders Wiklund/TT

Här är miljonbeloppet landslagsspelarna går miste om – efter brustna gulddrömmen

Det svenska landslaget i fotboll åkte snöpligt ut mot Spanien i VM-semifinalen. Trots ett rejält lönelyft och klirr i kassan har man gått miste om en hel del pengar i och med förlsuten.


I och med avancemanget till semifinal i fotbolls-VM har det svenska damlandslaget tjänat in hela 1 895 000 kronor i bonusar, per person. 

Efter den snopna förlusten mot Spanien i semifinalen väntar nu istället en bronsmatch, mot antingen England eller Australien. Och det är inte bara drömmen om guld som gick förlorad i och med förlusten. Man går även miste om en hel del pengar.

Zecira Musovic får Jenny Strömstedt att tappa det: "Har svimmat i studion"

Går miste om miljonbelopp 

Om Sverige förlorar bronsmatchen på lördag får de ingen extra bonus då den intjänade på 1 895 000 kvarstår. Skulle de istället vinna och ta bronsmedalj blir bonusen för varje spelare 1 960 000 kronor. 

Om man däremot hade slagit Spanien och gått vidare till final hade det dock inneburit ännu större klirr i kassan. I händelse av ett VM-silver hade Sverige tjänat 2 120 000 kronor per spelare, eller vid ett guld hela 2 940 000 kronor. Det betyder att varje spelar går miste om strax över en miljon kronor om de slutar på en fjärdeplats jämfört med vad de hade tjänat om de tagit VM-guld.

Här kan du läsa allt om fotbolls-VM och det svenska landslaget

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!