Sverige förlorade semifinalen mot Spanien efter ett snöpligt mål i slutminuterna.
Sverige förlorade semifinalen mot Spanien efter ett snöpligt mål i slutminuterna. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Motståndarens ord efter omtalade bilden med Rolfö: "Döda inte henne för detta"

Efter att Sverige förlorade semifinalen i fotbolls-VM mot Spanien togs en bild på två lagkamrater som kommit att skapa debatt.


Under tisdagen ställdes ett guldjagande Sverige mot Spanien i semifinalen av fotbolls-VM 2023. Ett snöpligt spanskt ledningsmål i slutminuterna innebar 2-1-förlust och respass för Sverige.

Amanda Ilestedt om förhållandet med fotbollstränaren: "Ett stort stöd"

"Hon var inte glad. Hon grät"

Efter matchen spreds bilder på sociala medier där Sveriges storstjärna Fridolina Rolfö syns samspråka och byta tröja med klubbkamraten i FC Barcelona, Aitana Bonmatí. En bild visar en till synes glad och skrattandes Rolfö, varpå den segerrusige Bonmatí red ut till svenskens försvar under segerintervjuerna då frågan om hur glad Rolfö var kom på tal.

– Hon var inte glad. Hon grät, hon grät mycket efter matchen, sa Bonmatí och fortsatte:

– Jag är väldigt stolt över henne och stöttar henne. Hon är en väldigt bra spelare, en av de bästa spelarna i världen. Hon är snäll mot mig, hon hjälper mig alltid och är en bra vän till mig.

Många har kallat det för "äkta sportsmannaanda" medan andra är mer frågande till hur Rolfö kan se så glad ut, bärandes en spansk tröja när hennes egna lag precis missat att ta sig till en VM-final.

Landslagsstjärnorna fick killarna att gråta – krossade motståndet i pojkserie

Bilden på Rolfö och Bonmatí

I segerintervjun med tidningen Expressen ber Bonmatí media om att gå lugnt fram mot Fridolina Rolfö. 

– Det är inte Fridolinas fel. Hon grät väldigt mycket och jag gick med henne och sa att hon kommer tillbaka på topp igen. Det var tufft för mig, hon är en väldigt fin vän. Vi spelade för olika lag i dag och ett var tvunget att vinna eller förlora, innan hon tillägger: 

– Döda inte henne för detta. Hon är väldigt proffsig, hon är en väldigt bra person och bilden var för att vi är vänner. Hon ville till finalen, precis som jag och vi är viljestarka personer. Men hon och jag pratade lite och tog en bild. Det är inget att tänka på mer än så.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!