Jonas Erikssoon är missnöjd med hur domaren.
Jonas Erikssoon är missnöjd med hur domaren. - Foto: Lise Åserud/Pontus Lundahl/TT

Tidigare världsdomaren Jonas Eriksson frustrerad på VM-domaren: "Inget flyt i spelet"

Den tidigare världsdomaren Jonas Eriksson delar med sig av sitt missnöje över hur den brasilianska huvuddomaren Edina Alves Batista dömde VM-matchen mellan Sverige och Spanien.


Den tidigare världsdomaren Jonas Eriksson var mycket upprörd efter matchen mellan Sverige och Spanien. Han ansåg att den brasilianska huvuddomaren Edina Alves Batista inte hörde hemma i semifinalen, vilket även Aftonbladet skrivit om.

"VM ska vara de bästa lagen och de bästa domarna"

Under tisdagens match vann Spanien över Sverige med 2-1, då hamnade domarens insats i fokus. Enligt Jonas Eriksson finns det mycket att säga om Alves Batista, som dömde matchen.

– Så här blir det när politiska skitbeslut får styra uttagningar och när inte kompetens är viktigast. Dåliga uttagningar inom Fifa har vi sett många gånger förut. Stephanie Frappart har fått döma fyra matcher i VM och har bara blivit sämre och sämre för varje match, säger han och fortsätter:

– Andra domare som har dömt fantastiskt får inte en match till. Så ska de ge det här till Brasilien, för att Brasilien är utslagna. Ett VM ska vara de bästa lagen och de bästa domarna, det ska inte spela någon roll var man kommer ifrån, säger Jonas Eriksson till Aftonbladet.

Anser att Spanien fick fördelar i matchen

Jonas Eriksson menar även att Spanien kan ha fått fördelar i matchen på grund av hur domaren dömde. Den största domslutsfrågan ansåg han var om det skulle dömts offside på Eva Navarro när Salma Paralluelo gjorde 1–0-målet eller inte.

– Domaren var otroligt blek. Hon blåste enormt mycket för Spanien och släppte på åt andra hållet. Dessutom hade hon inget flyt i spelet heller. Kampmomenten som är en viktig del av matchen fanns inte alls överhuvudtaget. Det var frustration, säger Jonas Eriksson till Aftonbladet.

På lördag möter Sverige och Australien varandra i en bronsmatch.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!