Jamaicanen Andrew Hudson
Jamaicanen Andrew Hudson - Foto: Martin Meissner/AP/TT

Golfbilar med VM-atleter i krock: "Väldigt dumt"

En olycka skedde i samband med semifinalen i herrarnas 200 meter i friidrotts-VM i Budapest. Två golfbilar, med 200-meterslöpare i, krockade på väg till arenan. Jamaicanen Andrew Hudson fick uppsöka läkarvård efter att ha fått glassplitter i ögat.


— Det är väldigt dumt, vad ska jag säga. Jag gick till läkaren som tog ut glaset. Jag satt där 15–20 minuter. Det var bra att de som skulle köra sista heatet gick med på att köra först, säger Hudson i TV4.

Andrew Hudson kom, trots krocken, till start – och missade final. Men senare kom beskedet att Hudson får en finalplats eftersom tävlingsledningen ansåg att han inte kunde tävla på sin högsta nivå.

VM-arrangören skriver i ett uttalande:

"En idrottare och en funktionär undersöktes på plats och atleten fick grönt ljus för att tävla. Funktionären mår också bra och organisationskommittén utreder händelsen och kommer att se över transportrutinerna.

I ena golfbilen satt bland annat 100-metersvärldsmästaren Noah Lyles. Amerikanen imponerade stort och tog sig enkelt till final. Efter loppet hälsade Lyles att han, efter omständigheterna, mår bra.

Finalen i 200 meter avgörs på fredag.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!