Ludvig Åberg är tillsammans med tennisspelaren Olivia Peet. - Foto: Christer Höglund/TT och Stella Pictures

Tennisstjärnan är Ludvig Åbergs flickvän: "Galen resa"

Ludvig Åberg är en av Sveriges starkast lysande stjärnor på golfhimlen. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om idrottaren.


Ludvig Åbergs ålder – hur gammal är han?

Ludvig Åberg föddes den 31 oktober 1999, vilket innebär att han under hösten 2024 fyller 25 år. 

Ludvig Åbergs längd – hur lång är han?

Nyfiken på Ludvig Åbergs längd? Det är du inte ensam om. Enligt Åbergs profilsida på PGA Tour Media Guide mäter han 190 centimeter. 

Är Ludvig Åberg från Eslöv?

Ludvig Åberg kommer ursprungligen från skånska Eslöv, där han fortsatt att spela.

– Pr-mässigt är det fantastiskt. Han hörs överallt och har valt att fortsätta spela för Eslöv och promotar det var han än är. Vi bör nog göra något som klubb runt Ryder Cup, men vi försöker samla oss först – är nog lite i chock, har Eslöv Golfklubbs vd Johan Hjertberg sagt om Eslövsonens framgångar i en intervju med DN.

Ludvig Åbergs familj – har han syskon?

Ludvig Åberg är uppvuxen med mamma Mia och pappa Johan samt storasyster Linnea.

Ludvig Åberg om tidernas största seger: "Surrealistiskt"

När började Ludvig Åberg spela golf?

Enligt Golfbladet började Ludvig Åberg spela golf redan som sjuåring.

– Jag upptäckte ganska snart att lagsport inte riktigt var min grej. Jag gillar att ha saker mer i mina egna händer och då är golf den ultimata sporten. Det finns ingen annan att skylla på eller gömma sig bakom om det inte går bra. Men jag gillar fortfarande fotboll. Jag spelade faktiskt lite i morse och jag kollar på matcher så snart jag kan, sa Åberg till tidningen i juni 2023.

Spelar Ludvig Åberg i PGA-touren?

I maj 2023 stod det klart att Ludvig Åberg var klar för PGA-touren, vilket SVT då rapporterade om. 

Har Ludvig Åberg flickvän?

Ja, Ludvig Åberg har flickvän. Hon heter Olivia Peet

Vem är Ludvig Åbergs partner Olivia Peet?

Ludvig Åbergs brittiska flickvän Olivia Peet är även hon idrottare, men är i stället en lovande stjärna på tennishimlen.

– Han är väldigt lugn och samlad även utanför golfbanan, och han njuter av sådana här ögonblick, han hanterar det så bra. Men det är en ganska galen resa som han har påbörjat, jag är jättestolt över honom, sa Olivia Peet om pojkvännen i en intervju med TT under Ryder Cup 2023.

Vad heter Ludvig Åberg på Instagram?

På Instagram heter Ludvig Åberg @luddeaberg.

Senaste nytt

Johaug gör comeback – siktar mot hemma-VM?

Bundesliga viker sig efter fansens protester

2 timmar sedan
Protesterna från fansen var högljudda och kreativa efter att den tyska fotbollsligan (DFL) öppnade för att släppa in privata investerare i Bundesliga och andraligan.

LIV-spelare får specialinbjudan till US Masters

3 timmar sedan
Augusta National Golf Club ger specialinbjudningar till tre spelare inför US Masters i april. En av de inbjudna till årets första major är LIV-tourspelaren Joaquín Niemann.

Världsettans Saudibesked: "Jag vill tävla"

3 timmar sedan
Flera svenskar är klara för ridsportens världscupfinaler, som i år avgörs i Saudiarabien. Det är ett land med stora brister när det gäller mänskliga rättigheter, men ryttarstjärnorna åker dit ändå. Jag vill tävla i mästerskap, säger Henrik von Eckermann.

Svenska VM-besvikelsen: "Ett bakslag inför OS"

idag 14:58
Sveriges bordtennisherrar är utslagna ur lag-VM i Busan redan efter åttondelsfinalen. Truls Möregårdh vill inte kalla turneringen ett fiasko – men... Detta var ju självklart ett bakslag inför lagtävlingen på OS. Det kommer vi få leva med, säger storstjärnan.

Anklagade F1-chefen på plats på testerna

idag 14:46
Samtidigt som Christian Horner utreds internt för opassande beteende mot en kvinnlig anställd fortsätter han sitt jobb i Red Bull. I årets första träningspass i Bahrain fick stallchefen se Max Verstappen köra snabbast.