Truls Möregårdh är tillsammans med Leah Muskantor.
Truls Möregårdh är tillsammans med Leah Muskantor. - Foto: Johan Nilsson/TT och Skärmavbild/Instagram/moregardhtruls

Så träffade bordtennisstjärnan Truls Möregårdh flickvännen Leah

Truls Möregårdh är en av Sveriges allra främsta bordtennisspelare och har jämförts J-O Waldner. Men hur mycket vet du egentligen om den unge talangen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Möregårdh.


Truls Möregårdhs ålder – hur gammal är han?

Truls Möregårdh föddes den 16 februari 2002, vilket innebär att han fyller 22 år under vintern 2024.

Truls Möregårdhs längd – hur lång är han?

Många är nyfikna på Truls Möregårdhs längd, men det är faktiskt oklart exakt hur lång bordtennisstjärnan är. Inte ens hos Svenska Olympiska Kommittén finns någon längd angiven. 

Truls Möregårdhs familj – vilka är hans föräldrar?

Truls Möregårdhs föräldrar heter Carl Möregårdh och Lena Möregårdh. Han har två äldre bröder: Malte och Elias.

När började Truls Möregårdh med bordtennis? 

Truls Möregårdh började med bordtennis vid sju års ålder. Han tränade då med den lokala bordtennisklubben i småländska Hovmantorp där han också växte upp. 

Tre år senare, när Möregårdh var tio år gammal, vann han guld i det officiella europeiska mästerskapet för elvaåringar, enligt Stiga

Vid 12 års ålder flyttade talangen, tillsammans med familjen, till Eslöv för att satsa helhjärtat på bordtennisen som en del av Eslövs AI BTK.

Truls Möregårdhs racket – vilket använder han?

I november 2021 blev det en hel del uppståndelse kring det racket som Truls Möregårdh plötsligt spelade med i pingisligan. Svensken hade nämligen ett sexkantigt racket – Cybershape från Stiga – i handen.

– Min reaktion vid första ögonblicket var så klart att den är fruktansvärt konstig, har han sagt om racketen i en intervju med DN, och fortsatte då vidare:

– Samtidigt tyckte jag att det var en rolig idé och när jag fick testa den kände jag att jag kunde spela med den och började gilla det.

Truls Möregårdh med sitt sexkantiga racket. Foto: Johan Nilsson/TT

Har Truls Möregårdh flickvän?

Ja, Truls Möregårdhs flickvän heter Leah Muskantor

Vem är Truls Möregårdhs flickvän Leah Muskantor?

Truls Möregårdhs flickvän Leah Muskantor, 18, är även hon aktiv som bordtennisspelare och beskrivs ofta som en lovande talang. I en intervju med Expressen i juli 2023 berättade Möregårdh att kärleken snart skulle kliva upp på seniornivå och att de träffades på en fest.

– Vi träffades som ungdomar gör, sen började vi snacka mer och mer, och träffades mycket genom pingisen. I början hade vi ett långdistansförhållande eftersom hon bodde i Köping och jag i Eslöv, men nu har hon flyttat hit, så det kommer det bli lättare. 

Vad heter Truls Möregårdh på Instagram?

På Instagram heter Truls Möregårdh @moregardhtruls.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!