Leksands Felix Unger Sörum imponerade när hans lag vann över Timrå.
Leksands Felix Unger Sörum imponerade när hans lag vann över Timrå. - Foto: Mikael Fritzon/TT

Leksand vände – tog tredje raka

Leksand har tagit sig in i vinnarspåret. Dalalaget tog tredje raka segern när Timrå besegrades med 4–1. Det är viktigt att vi bygger vidare på det vi hittade i Norrland. Det var också bra för statistiken eftersom vi bara har vunnit två av sex matcher hemma, säger Leksands Patrik Norén i TV4 Play efter matchen.


Inför matchen kom en tydlig order från Leksands tränarduo Charles Berglund och Mikael Karlberg: Bryt trenden av dåliga inledningar på hemmaplan.

— Vi pratade mycket om det innan matchen. Att vi måste ändra på det agerandet och starta bra, berättar Charles Berglund i TV4 Play.

Resultatet blev en utvisning av Leksands Matt Caito efter 22 sekunder och ledningsmål för Timrå efter 44 sekunder. Målskytt: Jonathan Dahlén.

Tala om chockstart.

Daldans med tre mål

Men när Leksand hämtat sig började den stora daldansen. Leksand avslutade första perioden riktigt bra och i den andra kom utdelningen när dalalaget gick till ledning med 3–1.

Målskyttarna var Matt Caito, Max Veronneau samt Peter Cehlarik. Tre profiler som leksandsfansen väntar sig ska producera.

Junioren glänste

Men den store doldisen som glänste i Leksand var 18-årige Felix Unger Sörum. Han styrde spelet på ett imponerade sätt för att vara så ung. Inte bara hans fina passningar till målskyttarna Matt Caito och Peter Cehlarik, utan hela hans agerande visade klass.

Här är en talang som den här hösten är på väg att få sitt stora genombrott i Leksand:

— För varje match jag få spela med seniorerna lär jag mig mer och blir mer mognare i mitt spel. Noggrannare vid linjerna och sådana saker, kommenterar Felix Unger Sörum sitt spel.

I den sista perioden spelade Leksand på sin ledning och gav aldrig Timrå chansen att komma tillbaka i målprotokollet.

Timrå ska snabbt glömma den här matchen. Inte mycket fungerade den här kvällen, förutom under 44 första sekunderna.

Lagets insats sammanfattas av tränaren Anders Karlsson:

— Det är bedrövligt. Det är dåligt. Det är inte mycket som är bra. Vi gör inte det vi ska. Det finns inget hjärta.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!