Frida Karlsson är tillsammans med Moa Ilar de enda svenska landslagsåkarna på plats i italienska Livigno för höghöjdsläger den här veckan. Arkivbild.
Frida Karlsson är tillsammans med Moa Ilar de enda svenska landslagsåkarna på plats i italienska Livigno för höghöjdsläger den här veckan. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Karlsson och Ilar i snökaos –Norge avbryter läger

Frida Karlsson och Moa Ilar riskerar att bli insnöade i Livigno. Norges längddamer har redan avbrutit sitt höghöjdsläger i den italienska orten för att undvika kaoset. Vi chansar inte, säger landslagstränaren Stig Rune Kveen till Adresseavisen.


Enligt tidningen väntas det uppemot 44 millimeter nederbörd mellan torsdag och fredag. Därför väljer det norska landslaget att resa till Zürich redan under onsdagen och avslutar därmed lägret två dagar tidigare än planerat.

— Enligt väderprognosen kommer det på kort tid komma en halvmeter snö, säger Stig Rune Kveen till Adresseavisen, uppger NTB.

— Vi ska köra över flera bergspass och de kommer snart att stängas av. Vi har många passagerare, mycket bagage och släp. Därför chansar vi inte.

Svenska landslagsduon Frida Karlsson och Moa Ilar är också, sedan en vecka tillbaka, på plats i Livigno för att träna på hög höjd. Det är oklart om de kommer att ta samma beslut som Norge.

Norske herrstjärnan Johannes Høsflot Klæbo, som även han är är där, kommer till skillnad från damlaget att stanna i Italien, uppger NTB.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!