Bangladeshs cricketlandslag under en tidigare match i VM.
Bangladeshs cricketlandslag under en tidigare match i VM. - Foto: Aijaz Rahi/AP/TT

VM-matchen spelas trots luftföroreningarna

Det är nu så mycket luftföroreningar i New Delhi att skolorna har stängts. Men VM-matcher i cricket ska spelas som planerat. Vi har inget val, säger Bangladeshs förbundskapten.


Lagen från Bangladesh och Sri Lanka, som ska mötas på måndagen i den indiska huvudstaden, har på grund av den hälsofarliga smogen ställt in träningar.

— Vi är oroliga. Vi försöker att minimera tiden utomhus så mycket som möjligt, men vi måste träna ibland. Vi försöker att vara försiktiga och tänka långsiktigt vad det kan innebära att träna under de här förhållandena och spelare med astma avstod från träningen, säger Bangladeshs förbundskapten Chandika Haturusingha.

— Luftkvalitén påverkar båda lagen. Det är inte idealiskt men vi har inget annat val. Vi måste spela matchen i de här förhållandena.

Arrangören har förbjudit fyrverkerier i samband med matchen för att inte förorena luften ytterligare.

Det är ofta mycket luftföroreningar i New Delhi den här tiden på året. 2017 spelade Sri Lanka en match mot Indien, i New Delhi, iförda munskydd.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åbergs avslutning uppskjuten efter oväder

Rallybil kraschade in i publik – flera döda

1 timme sedan
En bil tappade fäste i en kurva och körde rakt ut i publikhavet under en rallytävling i Sri Lanka. Sju personer har bekräftats döda och över 20 har skadats.

Målfest när Winnipeg slog Colorado

1 timme sedan
Det blev en minst sagt målrik tillställning när Winnipeg slog gästande Colorado med 7–6 i den första åttondelsfinalen i Stanley Cup.

Ny titel för svenska stjärnduon – klara för OS

3 timmar sedan
Svenska beachvolleystjärnorna David Åhman och Jonatan Hellvig vann finalen i världstouren i mexikanska Tepic. Duon är därmed klar för OS i Paris – där de blir ett medaljhopp.

Maja Stark tvåa i majorn: "Jag kom på det"

idag 01:16
Golfaren Maja Stark slutade på en andraplats i Chevron Championship i Texas: hennes främsta majorplacering i karriären. Svenskan har letat fel – och nu hittat rätt. Det gör mig väldigt glad, två månader sedan fungerade verkligen ingenting, säger Stark.

Ericsson bäste svensk i Long Beach

igår 23:40
Svensken Felix Rosenqvist startade i pole position, men fick nöja sig med en niondeplats i säsongens andra deltävling i Indycar-serien i Long Beach, Kalifornien.