Norrmannen Petter Northug avslutade skidkarriären 2018.
Norrmannen Petter Northug avslutade skidkarriären 2018. - Foto: Anders Wiklund/TT & Terje Pedersen

Petter Northug om längtan efter att bilda familj: "Några som kallar mig pappa"

Petter Northug är en av skidhistoriens främsta utövare. Han har vunnit otaliga medaljer i både VM och OS. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om norrmannen.


Petter Northugs ålder – hur gammal är han?

Petter Northug föddes den 6 januari 1986. Det innebär att han fyller 38 år vintern 2024.

Petter Northugs längd – hur lång är han?

Petter Northug är en reslig herre som mäter 185 centimeter.

Har Petter Northug fru eller flickvän?

Tidigare var norrmannen tillsammans med friidrottaren Rachel Nordtömme. De blev ett av Norges mest omskrivna par i samma veva som när Northug etablerade sig som en av världens bästa skidåkare 2008. 

2011 tog dock förhållandet slut.

Under 2023 har han synts till tillsammans med den italienska terränglöparen och modellen Alessia de Zolt, född 2003, något som bland annat Hänt skrivit om tidigare. Men om de två är ett par är ännu okänt.

Har Petter Northug barn?

Petter Northug har inga barn. Han har däremot tidigare öppnat upp om längtan efter att få barn och bilda familj.

I sin egen självbiografi ”Min historia” har han bland annat skrivit:

”Kanske får jag barn. Någon eller några som kallar mig pappa. Kanske kommer de till och med att vilja åka skidor”, något Expressen återgett.

Petter Northug hus – var bor han?

Tidigare bodde Petter Northug i en lägenhet utanför Oslo. Men 2022 lades den ut till försäljning för 7,2 miljoner norska kronor. 

Under sensommaren 2023 skrev Sportbladet om den nya husjakten, som inneburit att Northug blivit bostadslös.

– Just nu är jag hemlös och bor hos vänner och familj, sa han då.

Om han hittat en ny bostad ännu är inte känt.

Petter Northug förmögenhet – hur mycket pengar åkte han in?

Enligt sajten 888sport uppmättes Petter Norhugs totala förmögenhet till omkring 5-10 miljoner euro under 2022, vilket motsvarar 58-116 miljoner svenska kronor.

När han var aktiv var han en av skidvärldens bäst betalda utövare med flera stora sponsoravtal. Hur mycket han tjänade totalt under karriären i rena vinstpengar är inte känt.

Petter Northugs familj – vad heter hans föräldrar?

Petter Northugs mamma och pappa heter May Fredly Northug och John Northug.

Vad heter Petter Northugs bröder?

Petter Northug har två yngre bröder, Tomas Northug som är född 1990 och Even Northug som är född 1995. De två yngre bröderna har även de satsat på en skidkarriär, dock har de inte riktigt nått upp till storebrors nivå.

Hur många vinster har Petter Northug?

Petter Northug anses vara en av världshistoriens bästa längdskidåkare. Under karriären vann han OS två gånger och VM hela 16 gånger. Utöver det har han 18 segrar och totalt 32 pallplatser i den totala världscupen.

Under karriären, som spände mellan 2005-2018, stod han på pallen hela 52 gånger i OS, VM och världscupen.

Har Petter Northug åkt Vasaloppet? 

Petter Northug planerar att delta i Vasaloppet i mars 2024. I en intervju med Dagens Nyheter har han tidigare uttalat sig om planen att ställa upp i den klassiska tävlingen.

– Jag har åkt en del långlopp i vinter för att jag ska kunna klara att lära mig Vasaloppet i år, så att jag kan lägga en plan för att vinna 2024 eller 2025. Jag kanske inte är stark nog att vinna i år men jag tror att jag är stark nog för att ligga tillräckligt långt fram och få intryck som jag kan ha med i min träning för att vinna Vasaloppet. I år ska jag bygga på mig erfarenhet, sa han till tidningen i mars 2023.

Har Petter Northug Instagram?

På sociala medie-plattformen hittas Northug under namnet @jantelov1 där han delar bilder och inlägg till över en halv miljon följare.

Har Petter Northug Twitter?

På plattformen X, tidigare känd som Twitter, återfinns han under namnet @PetterNorthugJr där han har över 88 000 följare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!