Jessie Diggins.
Jessie Diggins. - Foto: Darko Bandic/AP/TT & Heikki Saukkomaa/AP/TT.

Längdskidåkaren åkte blodig in i mål: "Minns inte vad som hände"

Damernas längdskidåkning eskalerade snabbt. Amerikanskan Jessie Diggins avslutade distansloppet på andraplats – och med blod i ansiktet.


Starten på damernas längdskidåkning i Ruka blev dramatisk. Amerikanskan Jessie Diggins tappade sin stav och en handske efter den näst sista backen. När hon ges en ny stav får amerikanskan den i ansiktet – och slår sig blodig.

"Förvånad när jag såg blodet på vantarna"

Till norska TV2 säger Diggins att hon inte fattade vad som hände.

– Jag tappade en stav och fick en ny. Tydligen träffade den mig i ansiktet. Jag minns inte vad som hände, så jag blev förvånad när jag såg blodet på vantarna.

Jessie Diggins. Foto: Heikki Saukkomaa/TT.

Trots detta lyckades hon ta sig i mål och kom på andraplats i distansloppet som var på 20 kilometer. Väl i mål leds hon bort av personal till ett tält. 

– Jag var riktigt kall och hungrig efter målgången. Men jag mår bra nu, berättar Diggins för norska TV2.

Jessie Diggins slår sig blodig i distansloppet. Screenshot från SVT.
Screenshot från SVT.
Foto: Heikki Saukkomaa/TT.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.