Roger Rönnberg. Arkivbild.
Roger Rönnberg. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Rögles vändning – ingen rolig historia för Rönnberg

Den häromdagen så arge och kränkte Frölunda-tränaren Roger Rönnberg var en dryg minut ifrån att bli en historisk SHL-tränare. Men Rögle ville annat och vände ett tvåmålsunderläge till seger i förlängningen (5–4). Orutinerat så det skriker om det, säger Rönnberg.


Rönnberg fick matchstraff i matchen mot Linköping i tisdags för att ha visat ett dåligt beteende mot domarna. Det fick Rönnberg att rasa, känna sig kränkt och han ville ha en ursäkt från domarna.

I matchen i Ängelholm höll sig Rönnberg lugn och såg i 58.40 minuter ut att gå mot sin 396:e seger som SHL-tränare, vilket skulle göra honom till den SHL-tränare med flest segrar i ligan. Just nu delar han förstaplatsen med Roger Melin.

Men den sena kvitteringen och Rögles 5–4-mål 3.57 in i förlängningen (Adam Tambellini) gjorde att Rönnberg får vänta på att bli historisk.

— Vi faller på att vi spelar orutinerat så det skriker om det. Vi ger bort pucken på fel ställen, säger han till TV4 Play.

— Vi tappar skärpan i tredje perioden och bjuder på båda målen.

Frölunda gick till en 3–1-ledning i den första perioden och ledde med 4–2 efter den andra. I den tredje lyckades Rögle göra två mål och Thomas Gregoires kvittering kom med 1.20 kvar av matchen. Med halvminuten kvar var Rögle nära att göra 5–4, men videogranskningen visade att pucken aldrig var över mållinjen.

TT
/
Senaste nytt

Guide: Vasaloppets 100-årsjubileum

1 timme sedan

Kramer till VM-semi på nytt årsbästa

1 timme sedan
Medeldistanslöparen Andreas Kramers fick en fin start på inomhus-VM i friidrott i Glasgow. 26-åringen tvingades visserligen pinna på lite extra i slutet av försöken på 800 meter för att knipa en av två direktplatser till semifinal. Men Kramer hade koll på läget och blev tvåa på nytt årsbästa, 1.46,21.

Elvira Öbergs revansch: Tvåa i Holmenkollen

1 timme sedan
Efter en tung säsong och ett svagt individuellt VM tog Elvira Öberg revansch. Den svenska skidskyttestjärnan slutade tvåa i distansloppet i Holmenkollen.

Tävlingskrock för svenskhoppet – missar EM

1 timme sedan
Den första stöten lovade riktigt gott. Axelina Johansson fick i väg kulan 18,68 meter – och gladde sig åt årets hittills längsta stöt. Men roligare än så fick hon inte. Jag tycker ändå att jag gör bra ifrån mig, säger hon efter åttondeplatsen i inne-VM.

Guide: Allt du behöver veta inför F1-premiären

2 timmar sedan
Formel 1 är tillbaka för en ny säsong. Kan någon stoppa Max Verstappens jakt på fjärde raka världsmästerskapstitel? Här är allt du behöver veta inför helgens premiär.

Salmings VM-konkurrent svårt skadad: "Skandal"

2 timmar sedan
Medaljfavoriten María Vicente föll ihop i höjdhoppet i damernas femkamp i inne-VM i Glasgow. Då tog det lång tid innan stjärnan fick hjälp. Det är en skandal faktiskt. Det kan förlänga rehabiliteringen med veckor eller månader, säger Sveriges förbundskapten Kajsa Bergqvist till Aftonbladet.