Herman Liv i Örebros SHL-tröja.
Herman Liv i Örebros SHL-tröja. - Foto: Mikael Fritzon/TT

Liv, 17, hyllades i pappas gamla hemmarink

För första gången var Herman Liv, son till målvaktslegendaren Stefan Liv, inskriven i en SHL-trupp och fick stå i båset – dessutom hemma i Jönköping. Det var otroligt roligt att komma tillbaka hit, säger Liv till Aftonbladet.


Det var inte i vilken match som helst som den 17-årige Örebrospelaren gjorde sin debut i båset, från start i en match. Det var mot HV71 – klubben som hans pappa, som omkom i en flygolycka 2011, förknippas med och som han själv spelat för.

— Det ska bli skitkul att få känna på SHL-stämningen. Jag har kollat en hel del matcher där, sade Liv i en video på Örebros webbplats inför matchen.

Örebro fick målvakten Jonas Arntzen skadad i matchen mot Luleå i tisdags. Jhonas Enroth tog plats på isen och Herman Liv kallades ner från läktaren för att vara reservmålvakt.

— Jag satt på läktaren och käkade popcorn och såg smällen, sade Liv om tisdagens händelse.

— Sedan ringde Kristoffer (Ericson, målvaktstränare) och då var det bara att byta om.

När Herman Livs ansikte visades på storbildsskärmen i Jönköping fick han applåder från hemmapubliken. Och på läktaren fanns mamma Anna och flera andra släktingar.

Matchen då: Rutinerade Jhonas Enroth vaktade Örebroburen mot HV71. Och räddade 31 av 34 skott. Men Örebro fick bara med sig en poäng från Jönköping då HV71 vann efter straffläggning med 3–2. HV är dock fortfarande kvar under strecket på 13:e plats.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Ollie Watkins het när Aston Villa vann

1 timme sedan

VfB Stuttgart vann efter Serhou Guirassys dubbel

1 timme sedan
Det blev VfB Stuttgart som gick segrande ur mötet med Wolfsburg i Bundesliga i fotboll på bortaplan, med 3-2 (1-0).

Svenskdominans i prologen – Diggins utslagen

1 timme sedan
Etta, tvåa, trea, fyra, sjua och tolva – det var svenskornas lovande placeringar i sprintprologen i Lahtis.

Brentford fixade kryss hemma mot Chelsea

1 timme sedan
Chelsea hade ledningen i halvtid med 1-0 borta mot Brentford i Premier League i fotboll. Men i andra halvlek kom Brentford mer in i matchen, och fixade till slut ett oavgjort resultat. Matchen slutade 2-2.

Real Madrid kryssade mot Valencia

2 timmar sedan
I halvtid ledde Valencia matchen på hemmaplan i La Liga i fotboll mot Real Madrid med 2-1. Men i andra halvlek jobbade sig Real Madrid in i matchen, och kvitterade till slut. Matchen slutade 2-2.

Las Palmas fixade en poäng mot Getafe

2 timmar sedan
Getafe ledde med 3-1 efter första halvlek hemma mot Las Palmas i La Liga i fotboll. I andra halvlek jobbade sig Las Palmas in i matchen. Till slut blev det en poäng var till lagen, matchen slutade 3-3.