John Klingberg, till höger, jublar tillsammans med Auston Matthews tidigare i höst. Nu är säsongen redan slut för Klingberg som tvingas till operation.
John Klingberg, till höger, jublar tillsammans med Auston Matthews tidigare i höst. Nu är säsongen redan slut för Klingberg som tvingas till operation. - Foto: Frank Gunn/AP/TT

Säsongen över för VM-guldbacken

Torontos backstjärna John Klingberg, 31, tvingas operera sin skadade höft.


Därmed är säsongen över för den tvåfaldige VM-guldmedaljören redan nu, skriver TSN.

Torontos general manager Brad Treliving gick ut med nyheten på onsdagen.

Klingberg skrev ettårskontrakt värt drygt 43 miljoner kronor med Toronto inför den här säsongen.

Men göteborgaren hann bara spela 14 matcher med Maple Leafs innan skadan, som gjorde att han missade Stockholmsmatcherna, satte stopp för honom

John Klingberg är inne på sin tionde NHL-säsong, merparten för Dallas, och har på 633 matcher svarat för 81 mål och 412 poäng.

Den offensive backen har också representerat Anaheim och Minnesota i NHL.

Hans senaste SHL-klubb är Frölunda.

Klingberg var med och tog två VM-guld i rad med Tre Kronor 2017 och 2018.

TT
/
nhl
Senaste nytt

Markerade mot supportrarna efter rasismen

1 timme sedan

Världsrekord av Bol – Warholm missade guldet

2 timmar sedan
Två veckor. Längre stod sig inte damernas världsrekord inomhus på 400 meter. Femke Bol kapade sitt eget rekord med sju hundradelar när hon tog VM-guldet i Glasgow.

Johaug om VM-comeback: "Jag vill och hoppas"

2 timmar sedan
Den norska skidikonen Therese Johaug har tidigare öppnat för en comeback till hemma-VM i Trondheim 2025. På söndagen tävlar 35-åringen för första gången på nästan två år i det 17 kilometer långa loppet Engadin Frauenlauf i Schweiz

Ryske storstjärnan uppsatt för transfer

2 timmar sedan
NHL-klubben Washington sätter upp sin ryska storstjärna Jevgenij Kuznetsov, 31, på transferlistan (waivers). Det sker bara timmar efter att forwarden fått klartecken för att börja träna igen efter tidigare att ha ingått i ligans och spelarfackets stödprogram, som hjälper spelare med olika problem som inte är direkt kopplade till ishockeyn.

Edsbyns skräll – slog mästarlaget i första semin

igår 19:06
I år avgörs SM-finalen i bandy i Västerås, men frågan är om hemmalaget når dit. Det regerande mästarlaget Västerås SK förlorade nämligen den första semifinalmatchen hemma mot Edsbyn med 4–5.

Duplantis om duellen med Warholm: "Den blir av"

igår 18:56
Världens bäste stavhoppare mot världens främste häcklöpare på 400 meter – vem är snabbast på 100 meter? Armand "Mondo" Duplantis väcker nytt liv i planerna på att möta norrmannen Karsten Warholm i en duell. Den kommer att bli av. Jag vill det, Karsten vill det. Frågan är bara när och var, säger han.