Sveriges Sandra Näslund. Arkivbild.
Sveriges Sandra Näslund. Arkivbild. - Foto: Anders Wiklund/TT

Näslund missade pallen – Mobärg tvåa

För första gången på knappt två år slutade Sandra Näslund utanför pallen i en världscuptävling i skicross. Den 27-åriga olympiska mästaren blev fyra i fredagens final i Val Thorens.


Sandra Näslund inledde världscupsäsongen på allra bästa sätt när Kramforsåkaren vann torsdagens premiär i Val Thorens, Frankrike. 27-åringens 19:e raka seger och hennes totalt 38:e individuellt i världscupen.

Dagen därpå hade den regerande olympiska mästaren det tyngre och slutade fyra i finalen. Näslunds första pallmiss sedan den 14 december 2021, då hon blev fyra i Arosa, Schweiz.

Daniel Maier, Tyskland, vann finalen före Brittany Phelan, Kanada, och Marielle Berger Sabbatel, Frankrike.

David Mobärg slutade trea i herrarnas final, efter att ha slagits ut redan i åttondelsfinal i torsdags. Svensken lyftes däremot en placering eftersom fransmannen Youri Duplessis Kergomard, som var först över mållinjen, varnats efter en situation med Johannes Rohrweck, Österrike, som fälldes och inte fullföljde finalen. Duplessis fråntogs segern som i stället gick till Jared Schmidt, Kanada.

TT
Senaste nytt

Markerade mot supportrarna efter rasismen

Världsrekord av Bol – Warholm missade guldet

1 timme sedan
Två veckor. Längre stod sig inte damernas världsrekord inomhus på 400 meter. Femke Bol kapade sitt eget rekord med sju hundradelar när hon tog VM-guldet i Glasgow.

Johaug om VM-comeback: "Jag vill och hoppas"

1 timme sedan
Den norska skidikonen Therese Johaug har tidigare öppnat för en comeback till hemma-VM i Trondheim 2025. På söndagen tävlar 35-åringen för första gången på nästan två år i det 17 kilometer långa loppet Engadin Frauenlauf i Schweiz

Ryske storstjärnan uppsatt för transfer

2 timmar sedan
NHL-klubben Washington sätter upp sin ryska storstjärna Jevgenij Kuznetsov, 31, på transferlistan (waivers). Det sker bara timmar efter att forwarden fått klartecken för att börja träna igen efter tidigare att ha ingått i ligans och spelarfackets stödprogram, som hjälper spelare med olika problem som inte är direkt kopplade till ishockeyn.

Edsbyns skräll – slog mästarlaget i första semin

idag 19:06
I år avgörs SM-finalen i bandy i Västerås, men frågan är om hemmalaget når dit. Det regerande mästarlaget Västerås SK förlorade nämligen den första semifinalmatchen hemma mot Edsbyn med 4–5.

Duplantis om duellen med Warholm: "Den blir av"

idag 18:56
Världens bäste stavhoppare mot världens främste häcklöpare på 400 meter – vem är snabbast på 100 meter? Armand "Mondo" Duplantis väcker nytt liv i planerna på att möta norrmannen Karsten Warholm i en duell. Den kommer att bli av. Jag vill det, Karsten vill det. Frågan är bara när och var, säger han.