Den svenska storstjärnan Jim Gottfridsson utsågs till världens bästa handbollsspelare 2022.
Den svenska storstjärnan Jim Gottfridsson utsågs till världens bästa handbollsspelare 2022. - Foto: Anders Wiklund/TT & Johan Nilsson/TT

Allt om Jim Gottfridsson: Familjen, lönen och skräckskadan

Handbollsspelaren Jim Gottfridsson gör succé i både landslaget och klubblaget. Nyheter24 har därför tagit reda på vad svenska folket googlar mest om landslagsstjärnan.


Jim Gottfridsson ålder – hur gammal är han?

Handbollsspelaren Jim Gottfridsson föddes den 2 september 1992, vilket innebär att han blir 32 år under hösten 2024.

Jim Gottfridsson längd – hur lång är han?

Enligt svenska handbollslandslagets hemsida mäter Jim Gottfridsson hela 191 centimeter.

Vad heter Jim Gottfridssons föräldrar?

Gottfridssons pappa heter Sven-Åke Gottfridsson. Vad hans mamma heter är dock inte känt.

Har Jim Gottfridsson fru? 

Ja, Jim Gottfridsson är sedan december 2022 gift med frun Magdalena Eriksson.

Vem är Jim Gottfridssons fru Magdalena Eriksson?

Magdalena Eriksson kommer, liksom Jim, från Ystad där de båda träffades. Efter att Jim Gottfridsson blivit proffs har hon flyttat med honom och är sedan 2013 bosatt i Tyskland tillsammans med familjen.

I en tidigare intervju har Gottfridsson berättat att frun arbetar deltid på en firma utanför Flensburg.

– Hon och barnen betyder allt för mig. Magdalena flyttade med mig direkt när jag blev proffs. I dag arbetar hon halvtid på en firma nära där vi bor i Handewitt strax utanför Flensburg. Familjen trivs väldigt bra i Tyskland, mina barn är födda här. Jag och Magdalena har ju bott här en tredjedel av våra liv, har han sagt till Expressen.

Jim Gottfridsson familj – har han barn?

Jim Gottfridsson och Magdalena Eriksson har två barn, dottern Nellie och sonen Milo.

Vilka klubbar har Jim Gottfridsson spelat för?

Jim Gottfridsson har representerat tre klubbar i sin karriär. IFK Ystad, Ystads IF och sedan 2013 SG Flensburg-Handewitt i Tyskland.

Blev Jim Gottfridsson utsedd till världens bästa handbollsspelare?

Jim Gottfridsson utsågs till världens bästa handbollsspelare 2022, efter EM-guldet med Sverige. Efter den prestigefyllda utmärkelsen var han smickrad över erkännandet.

– Det är fina namn som står på listan, spelare som dominerat världshandbollen under det senaste decenniet. Det är förstås ärofyllt även om titlar med klubb- eller landslaget alltid varit viktigare för mig än individuella utmärkelser. Men att så många i hela Europa tycker att jag gjorde ett bra 2022 är smickrande, sa han till Sportbladet.

När var Jim Gottfridsson skadad?

I kvartsfinalen av handbolls-VM 2023 skadade sig Jim Gottfridsson mot Egypten, vilket innebar att han kom att missa resten av turneringen. Efter att han kom tillbaka från den handskada han ådrog sig var oturen framme igen, endast ett par månader senare.

I maj 2023 skadade sig Jim Gottfridsson så pass allvarligt att säsongen därmed var över. På en träning med klubblaget SG Flensburg-Handewitt fick han en medspelare över sig varpå ledbandet på insidan av knät skadades.

– Jag hörde att det knäcktes till. Det gjorde lite ont då men det var natten som var värst, berättade han efteråt för Sportbladet.

Jim Gottfridsson lön – hur mycket tjänar han?

Gottfridsson har ett kontrakt med SG Flensburg-Handewitt som löper ut efter säsongen 2024-2025. Enligt sajten Idrottens Affärer ska kontraktet ge honom 23 000 euro i månaden, motsvarande närmare 260 000 kronor. 

Har Jim Gottfridsson Instagram?

På Instagram hittas han under namnet @gotte24 där han delar med sig av bilder från livet i Tyskland och karriären till närmare 145 000 följare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!