Schultheiss kände blodsmak

- 17/10/2008, 03:59 -

Göteborgaren är nu tillbaka på is. (TT)

I hemma VM blev det succé för konståkaren Adrian Schultheiss. Men sedan har fotskador stört hans liv - fram till på torsdagen.

– Nu har jag äntligen kört hela mitt nya program på is, säger Schultheiss glatt.

Efter 13:e platsen på VM i Göteborg gjorde Schultheiss bara ytterligare en tävling. Sedan opererades en gammal skada i vänsterfoten. Rehabilitering gick bra men när det var dags för att träna in det nya långa programmet gick allt snett.

– Jag var dum nog att träna ett helt nytt program med helt nya skridskor. Normalt behövs det en månads inåkning innan ett par konståkningsskridskor är inkörda, förklarar Schultheiss för TT.

Missen gjorde att det blev en inflammation ovanför knölen på höger fots utsida. På grund av den har den 20-årige göteborgaren missat ett par månaders träning och det är inte med några stora förhoppningar Schultheiss nästa vecka reser till USA och GP-tävlingen i Everett, Washington.

– Det kommer bli tungt att tävla. Nu när jag körde hela långa programmet fick jag blodsmak i munnen men det var en bra känsla. Målet just nu är bara att få tillbaka konditionen, programkonditionen.

– Tekniken verkar ändå finnas där, bland annat satte jag trippel axeln direkt. Och fram till EM i Helsingfors i januari och VM i Los Angeles i slutet av mars finns det fortfarande en hel del tid.

– Jag tittar inte så mycket framåt. Men kanske kan jag komma topp tio i EM, säger Schultheiss som inte tror att det är någon risk för att han ska bli för ivrig nu när han äntligen kan åka fullt ut.

– Min tränare Jevgenij Lutkov säger att den som sliter mest kommer någonstans. Då säger jag att den som är smart och sköter sina skador kommer längst.

Skrivet av: