Pittsburghbacken Marcus Pettersson blev matchens spelare och satte själv segermålet till 3–2 i förlängningen för sitt lag i matchen mot Montreal. - Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Fyra svenskar satte punkt för fyra NHL-matcher

Ibland kommer allt på en gång. Fyra svenska spelare var extra på hugget i de avgörande slutminuterna i fyra av nattens NHL-matcher, tre genom segermål i förlängning.

Vancouvers Elias Pettersson gjorde 5–4 mot Columbus fyra minuter in i förlängningen. Hans lag fullbordade då en vändning från underläge med tre mål i början av tredje perioden och Pettersson stod för två mål och en assist.

Marcus Pettersson snärtade in det avgörande förlängningsmålet till 3–2, upp i krysset vid målvaktens närmsta stolpe, när Pittsburgh vann över Montreal.

Pettersson fick pucken serverad av lagkamraten Rickard Rakell i en 2 mot 1-situation i tredje förlängningsminuten. Pettersson spelade också fram till Pittsburghs kvittering i mitten av tredje perioden.

Floridabacken Oliver Ekman-Larsson firar sitt och lagets vinstmål i förlängningen mot New York Islanders.

Floridabacken Oliver Ekman-Larsson gjorde 3–2 i förlängningen när hans lag slog New York Islanders på bortais.

Jacob Markström höll nollan i målet (tog 32 skott) och lagkamraten Elias Lindholm gjorde Calgarys och matchens enda när Calgary slog Chicago med 1–0.

Carolinas forward Jesper Fast tryckte in 3–1 för sitt lag med bara 23 sekunder kvar i matchen mot Arizona. Då hade lagkamraten Dmitryj Orlov bara 13 sekunder tidigare gjort 2–1 ur nästan obefintlig vinkel.