Nashvilles svenska toppnamn Filip Forsberg var före alla andra när han kvitterade till 4–4 i den tredje perioden mot Arizona och bäddade för Nashvillevinst i förlängningen. - Foto: Mark Zaleski/AP/TT

Forsberg tongivande när Nashville vann

Nashvilles svenska toppforward Filip Forsberg tryckte in kvitteringen till 4–4 mot Arizona, ett mål som bäddade för Nashvilles vinst i förlängningen.

Forsberg noterades också för sin 300:e assist i karriären i en match där Nashville vände ett tvåmålsunderläge (2–4) fem minuter in i tredje perioden till seger. Del i segern hade också Forsbergs anfallskollega Gustav Nyquist med två assist, en av dem till 5–4 i förlängningen.

I en tidigare match på lördagen, mellan Vancouver och Detroit, spelade Detroits svenske forward Lucas Raymond en framträdande roll när Detroit vann med 4–3 efter att ha fått en straff i förlängningen.

Raymond var med och spelade fram till situationen som gav Detroit straffen som avgjorde och tidigare i matchen gjorde han också, mycket snyggt, Detroits inledningsmål. Han blev också tacklad mot huvudet i andra periodens inledning, något som gav Vancouverbacken Nikita Zadorov matchstraff, två matchers avstängning och motsvarande drygt 400 000 kronor i böter.

För Vancouver räckte det inte, den här gången, med att Elias Pettersson gjorde två assist och ett mål och lagkamraten Nils Höglander ett mål.