Siri Benjegård är en lovande bordtennistalang.
Siri Benjegård är en lovande bordtennistalang. - Foto: Privat

Allt om Siri Benjegård: Ålder, familj och bordtennis-talangen

Siri Benjegård beskrivs som en av Sveriges största idrottstalanger genom tiderna. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om bordtennisstjärnan.


Siri Benjegård ålder – hur gammal är hon?

Siri Benjegård föddes år 2011, vilket innebär att hon fyller 13 år under 2024.

Kommer Siri Benjegård från Kungsbacka?

Ursprungligen kommer Siri Benjegård från halländska Kungsbacka. Men år 2023 gick flyttlasset för den unga bordtennisstjärnan, som då lämnade Kungsbacka för Eslöv, enligt GP.

Bor Siri Benjegård i Eslöv?

Ja, Siri Benjegård bor numera i skånska Eslöv för att satsa på bordtennisdrömmen. Därmed följer hon i VM-medaljören Truls Möregårdhs fotspår. Även han flyttade till just Eslöv som tolvåring för att satsa helhjärtat inom sporten.

Men att lämna Kungsbacka har inte varit helt lätt för Siri Benjegård.

– Jag får väldigt bra träning här och känner att det var värt det. Men på ett annat sätt inte, för jag saknar Kungsbacka, skolan och träningen där också, har hon tidigare sagt till GP.

Så träffade bordtennisstjärnan Truls Möregårdh flickvännen Leah

Siri Benjegård föräldrar – vem är hennes mamma och pappa?

Siri Benjegårds mamma heter Lotta Benjegård och hennes pappa heter Joakim Benjegård. Föräldrarna har, i flera intervjuer, berättat om hur tankarna gick när dottern skulle storsatsa på bordtennisen. Det innebar nämligen dels att mamma Lotta fick säga upp sig, dels att familjen fick dela på sig och att föräldrarna får pendla mellan Kungsbacka och Eslöv.

– Det är klart att det inte var något lätt beslut. Vi fick balansera mellan vad som var bäst för familjen och vad som var bäst för Siris pingis. För vill hon satsa fullt ut kan hon inte bo kvar i Kungsbacka, sa Lotta Benjegård till Skånska Dagbladet i augusti 2023.

Har Siri Benjegård syskon?

Siri Benjegård har en lillasyster vid namn Lova Benjegård. Och hon bor fortsatt kvar i Kungsbacka, vilket alltså gjort att föräldrarna växelvis bor med döttrarna.

– Det som är jobbigast med flytten är att våra flickor inte träffar varandra så mycket. Siri har ett så fullspäckat schema så hon hinner nog inte reflektera så mycket, men när det är lite lugnare känner hon att hon saknar sin syster. Men det är mer påtagligt för lillasyster, hon saknar sin syster väldigt mycket, har mamma Lotta tidigare sagt till GP.

Spelar Siri Benjegård bordtennis?

Ja, Siri Benjegård spelar bordtennis och har under de senaste åren beskrivits som Sveriges största idrottstalang någonsin och som nästa Jan-Ove Waldner i bland annat Aftonbladet

När började Siri Benjegård spela bordtennis?

Enligt SVT höll Siri Benjegård i sitt första racket redan när hon var sju år gammal.

– Jag gillar, eller älskar faktiskt, att spela pingis, sa hon till kanalen som tioåring.

Siri Benjegård ranking – hur bra är hon?

På Svenska Bordtennisförbundet kan du hitta Siri Benjegårds ranking.

Har Siri Benjegård Instagram?

Ja, på Instagram heter Siri Benjegård @siribenjegard. Kontot drivs av bordtennisspelarens mamma Lotta Benjegård. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tvingas tävla i "Saudi" för att kvala in till OS

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

1 timme sedan
Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.

Världsettan Djokovic drar sig ur Madrid Open

2 timmar sedan
Världsettan Novak Djokovic har vunnit på gruset i Madrid tre gånger under sin karriär, men innan lottningen av årets upplaga stod det klart att serben drar sig ur ATP-turneringen för tredje gången inom loppet av fyra år.

AIK-spelare måste opereras efter skadan i derbyt

2 timmar sedan
En längre frånvaro från fotbollsplanen väntar AIK:s mittfältare Abdihakim Ali. 22-åringen har en underkroppsskada som måste opereras, meddelar klubben dagen efter derbyt mot Djurgården. Ali skadade sig direkt i inledningen av matchen, som AIK till slut vann med 2–0.

Etiopiska stängs av i fem år för dopningsbrott

2 timmar sedan
Den etiopiska medeldistanslöparen Zerfe Wondemagegn testades förra hösten positivt för dopning vid tre olika provtagningar inom loppet av en månad och stängdes av i sex år.

Boumedienne assisterande Tre Kronor-coach i VM

2 timmar sedan
Josef Boumedienne blir en del av Tre Kronors ledarstab även under årets ishockey-VM, men i en ny roll. Han är klar som en av tre assisterande förbundskaptener bredvid Sam Hallam.