Skådespelaren Arnold Schwarzenegger och den tidigare alpinstjärnan Lindsey Vonn har – liksom basketens LeBron James och rapparen Drake – investerat pengar i golfens PGA-tour. Arkivbild.
Skådespelaren Arnold Schwarzenegger och den tidigare alpinstjärnan Lindsey Vonn har – liksom basketens LeBron James och rapparen Drake – investerat pengar i golfens PGA-tour. Arkivbild. - Foto: Giovanni Auletta

Schwarzenegger och Drake investerar i golfen

Vad har LeBron James, Arnold Schwarzenegger, Lindsey Vonn och Drake gemensamt? Idrotts- och underhållningsstjärnorna har alla investerat pengar i golfens PGA-tour.


I slutet av januari kom beskedet att herrarnas USA-tour i golf – PGA Tour – har bildat ett företag tillsammans med investerare i Strategic Sports Group, som består av bland annat ägarna till klubbarna Liverpool FC, Boston Red Sox, Pittsburgh Penguins och New York Mets.

Även runt de 200 golfspelarna på PGA-touren har möjlighet att bli delägare i bolaget. Där skulle de i sådana fall få sällskap av en stjärnkvartett från andra idrotter och underhållningsbranschen.

Basketens superstjärna LeBron James, rapparen Drake, skådespelaren och ex-guvernören Arnold Schwarzenegger samt den tidigare alpina stjärnan Lindsey Vonn har satsat kapital i bolaget, skriver tidningen The New York Times och PGA-touren på sin hemsida.

PGA-touren har tidigare uppgett att det nya bolaget ska tillföra 1,5 miljarder dollar (runt 15,6 miljarder kronor) till touren och det har setts som ett försök att minska antalet avhopp till den penningstinna LIV-touren, som ägs av Saudiarabiens investeringsfond.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!