Färjestad säkrade segern av grundserien i SHL under lördagen.
Färjestad säkrade segern av grundserien i SHL under lördagen. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Färjestad säkrade seriesegern – tack vare Skellefteå

Färjestad säkrade under lördagen segern i SHL-ishockeyns grundserie. Detta trots att man förlorade rivalmötet mot Frölunda, 4–5 efter straffar. Vi har varit relativt stabila under året, säger Färjestads tränare Tomas Mitell till NWT.


Båda lagen hade känslorna utanpå, och vid flera tillfällen drabbade spelarna samman i rivalmötet mellan Frölunda och Färjestad.

— Det är känslor och energi i alla fall. Det får man ge den här matchen, säger Frölundas lagkapten Max Friberg till TV4 Play.

Matchen svängde fram och tillbaka, och gick till straffar. Där var det till slut Frölunda som drog det längsta strået och knep extrapoängen när Mikael Ruohomaa satte dit den avgörande straffen.

Men för tabellettan Färjestads del spelade det ingen roll.

Redan innan matchen var färdigspelad så hade Karlstadslaget säkrat grundserien, med en omgång kvar att spela.

Detta efter att Skellefteå hemmaslagit tvåan Växjö med 4–0 och passerat de regerande mästarna i tabellen.

Det innebär att varken Växjö eller Skellefteå kan ta i kapp avståndet upp till Färjestad, som efter lördagens matcher är fem poäng stort. I stället blir det en kamp om andraplatsen som gäller för Växjö och Skellefteå i den sista omgången.

— Jag tycker att vi har varit relativt stabila under året, vi faller sällan igenom totalt. Vi har lite dippar här och där, är lite slarviga ibland men konsekvent håller vi spelet på en bra nivå. Det gör att man tar sina poäng i takt, och inte förlorar 5-6 matcher för att sedan vinna 5-6. Vi ger oss bra chanser att vinna, många av våra ledande spelare sätter laget först och prioriterar lagspel och rätt saker, säger Tomas Mitell till NWT efter seriesegern.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!