Felix Rosenqvist halkade ner från sin andra startposition i Indycarpremiären. Arkivbild.
Felix Rosenqvist halkade ner från sin andra startposition i Indycarpremiären. Arkivbild. - Foto: Darron Cummings/AP/TT

Rosenqvist tappade – sjua i Indycarpremiären

Det blev ingen succé för Felix Rosenqvist från första startled i Indycarpremiären. Svensken sjönk på resultatlistan och slutade på sjunde plats i St. Petersburg i Florida. Givetvis hade man hoppats på en bättre placering, säger Viaplays expert Richard Göransson.


Rosenqvist kvalade som tvåa under lördagen, och var bara sex tusendelar ifrån pole position i första racet för säsongen.

Men på söndagen gick det tyngre för svensken.

Rosenqvist låg under den inledande delen av loppet med långt fram i toppen, och hakade på Josef Newgarden som startade först. Men allt eftersom halkade 32-åringen ner i fältet.

Svensken slutade till slut på sjunde plats i premiären, både för den här säsongen men också för sitt nya stall Meyer Shank Racing. Ett något "sämre" stall på förhand än hans tidigare, Arrow McLaren.

— Givetvis hade man hoppats på en bättre placering utifrån startpositionen. Men om vi hade tippat Felix resultat för en vecka sen, så är det här en väldigt bra framgång för honom och hela teamet, säger Viaplays expertkommentator Richard Göransson

Vann gjorde just Josef Newgarden.

Marcus Ericsson har även han bytt stall till årets säsong. I år representerar han Andretti Global, men han fick ingen bra start på säsongen. 33-åringen låg sexa efter halva loppet men kunde inte slutföra racet, utan tvingades avbryta på grund av motorproblem.

Den tredje svensken, Linus Lundqvist, slutade på 23:e plats efter att ha tvingats till ett långt depåstopp på grund av en kollision.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!