Isabell Haak jublar över en vunnen poäng i första Champions League-semifinalen i bäst av två mellan hennes italienska klubb Conegliano och turkiska Eczacibasi Istanbul.
Isabell Haak jublar över en vunnen poäng i första Champions League-semifinalen i bäst av två mellan hennes italienska klubb Conegliano och turkiska Eczacibasi Istanbul. - Foto: CEV/TT

Makalös Haak på väg mot CL-final

Italienska Conegliano är halvvägs mot Champions Leauge-final i volleyboll. Som så ofta förr var det Sveriges Isabelle Haak som visade vägen i den första semifinalen.


De över 5 000 på läktarna i Treviso fick se hemmafavoriten Haak smälla in mäktiga 37 poäng i torsdagens första match i dubbelmötet mot turkiska Eczacibasi Istanbul.

Bland annat tack vare svenskans spel – Haak blev utsedd till matchens mest värdefulla spelare – kunde Conegliano vända underläge 0–2 i set till seger med 3–2. Isabelle Haak stod själv för den avgörande blocken på matchbollen.

Inför returen i Istanbul på onsdag har det italienska stjärnlaget därmed gett sig goda förutsättningar att nå final för fjärde gången på de senaste fem åren.

Isabelle Haak har de senaste åren utvecklats till en av de bästa spelarna i Europa och 24-åringen har redan en diger meritlista med både MVP-utmärkelser och tunga titlar i flera länder. För två år sedan blev hon också första svenska damspelare att vinna Champions League, då med turkiska Vakifbank.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!