Buffalos Rasmus Dahlin låg tungt på isen efter att Elias Pettersson skjutit 3–1 i öppen kasse. Några sekunder senare reducerade Dahlin. - Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP/TT

Pettersson dominerade het svenskduell

Vancouvers Elias Pettersson och Buffalos Rasmus Dahlin, två av NHL:s bäst betalda svenskar, varvade varandras målskytte i nattens NHL.

Pettersson inledde med att skjuta 2–0 i andra perioden, Dahlin svarade med att reducera i tredje. Tio minuter senare var Pettersson framme igen och sköt 3–1 i öppen kasse med knappt två minuter kvar – hans 33:e mål för säsongen.

Men Dahlin vägrade att ge upp och reducerade med 21 sekunder kvar till 3–2. Mer än så blev det inte, det blev matchens slutresultat.

Pettersson noterades även för en assist.