Två mål och ett matchstraff. Rögles Dennis Everberg stod i händelsernas centrum i kvartsfinalen mot Färjestad.
Två mål och ett matchstraff. Rögles Dennis Everberg stod i händelsernas centrum i kvartsfinalen mot Färjestad. - Foto: Tommy Pedersen/TT

Rögle chockade Färjestad – fem mål på en period

Färjestad vann SHL:s grundserie. Men deras första kvartsfinal slutade med ett magplask. Rögle vann med 6–2 efter en galen andra period.


Det började förvisso bra för Färjestad hemma mot serienian från Ängelholm. Efter en snabb spelvändning satte Joel Kellman 1–0 i den första perioden.

29-åringen var dock inte särskilt belåten när han summerade första 20 minuterna:

— Jag tycker att vi borde släppa loss lite mer och ut och gasa. Samtidigt som Rögle har gjort det ganska bra och satt hög press på oss i vår zon. Vi har mer att ge, sade han till TV4 Play.

"Vi är väldigt effektiva"

I den andra perioden skulle det sedan rassla till. Rejält.

Dennis Everberg serverades tjusigt av Brady Ferguson och dundrade in en kvittering för Rögle. Kort senare rundade han målvakten och satte 2–1. Rodrigo Abols utökade därefter ledningen i numerärt underläge innan Linus Sandin gjorde två snabba mål.

Totalt fem mål, alltså, i en smått otrolig andra period av Rögle. Hemligheten bakom?

— Effektivitet, kan man väl förklara det som. Vi gör mycket bra saker men alla chanser vi får känns det som att vi trycker dit. Vi är väldigt effektiva med de lägen som vi får, sade Everberg till TV4 Play.

"Har varit en turbulent säsong"

Den tredje perioden inleddes med att Everberg fick matchstraff för en armbågstackling. Den lilla strimma Färjestadshopp som tändes i och med ett fem minuter långt numerärt överläge ebbade snabbt ut då Rögle stod emot.

August Tornberg reducerade visserligen lite senare, men Färjestad kom aldrig närmare än så. I stället utökade Daniel Zaar för Rögle som tog hem den första matchen med 6–2.

— Det har varit en turbulent säsong. Men nu är det slutspel och det är det som är det roligaste. Så det är bara glädje och att ha kul där ute, säger Linus Sandin till TV4 Play.

I den andra kvartsfinalen vann Växjö med 5–3 mot Luleå.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!