Nashvilles forward Filip Forsberg hade en helkväll i NHL-mötet med Detroit. Forsberg slogs och gjorde matchens enda mål när Nashville vann och förlängde en lång poängsvit. - Foto: Mark Zaleski/AP/TT

Forsberg slogs och gjorde enda målet

Filip Forsberg gjorde matchens enda mål när Nashville förlängde en lång svit matcher i NHL utan förlust och slog Detroit. Och Torontos svenskar hade också en fin kväll på jobbet när topplaget Edmonton besegrades.

För Forsberg, framspelaren Gustaf Nyquist och de andra i Nashville innebar det den sjuttonde raka matchen utan förlust och Nashville ligger mycket bra till för att gå till slutspel.

Men det dröjde till tredje perioden, med fem minuter kvar, till det att Forsberg avgjorde med ett handledsskott. Det var hans sjätte mål på fem matcher.

— De två första perioderna var kanske inte så värst bra men den tredje blev den bästa och det räckte ju, säger Forsberg till AP.

Före det, i andra perioden, hade han hunnit med att slåss med Detroits Moritz Seider.

— Det är så klart en del känslor med i spelet nu, säger Seider vars lag krigar med Washington om en plats för ett wild card till slutspelet med tiotalet matcher kvar i grundserien.

När Toronto slog Edmonton med 6–3 gjorde Torontos William Nylander ett mål och en assist och har nu bara sju poäng kvar till att spräcka 100-poängsvallen. Men lagkamraten Pontus Holmberg hann med två mål och Timothy Liljegren, också Toronto, två assist.

Vancouver, också ett topplag, vann mot Calgary med 4–2 efter två mål av Nils Höglander, ett av Elias Lindholm och två assist av Elias Pettersson.