Uttåget. Frölundatränaren Roger Rönnberg lämnar den sjunde och avgörande semifinalen i Skellefteå med nedsänkt huvud.
Uttåget. Frölundatränaren Roger Rönnberg lämnar den sjunde och avgörande semifinalen i Skellefteå med nedsänkt huvud. - Foto: Johan Löf/TT

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.


En gång tidigare har Frölunda lyckats vända 1–3-underläge i matcher mot Skellefteå och såg ut att kunna göra det även nu. Men den här gången var Skellefteå bättre än senast.

— Det känns så klart inte bra. Men över sju matcher vinner alltid det bästa laget. Och Skellefteå är bättre än oss så det är bara att gratulera dem, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Det tunga spelschemat i slutspelet blev ändå inte avgörande, enligt Henrik Tömmernes:

— Nej, kanske betydde det en del men vi hade en härlig energi i laget inför matchen. Vi kom bara inte upp i den spelnivån som behövdes. Jäkligt surt, för vi hade ju momentum in i den här matchen, säger Tömmernes och syftar på att hans lag hade vunnit både match fem och sex mot Skellefteå.

Besviken var såklart också lagkaptenen Max Friberg. Om Jere Innala varit slutspelets store artist med totalt elva mål, varav ett i den sista matchen, så har Max Friberg varit Frölundas nyttigaste.

— Det känns lite tomt nu. Det här är en fantastisk grupp att få vara en del av och man hade gärna toppat det med att vinna, men tyvärr var de strået vassare i dag.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!