Rafael Nadal missade stora delar av 2023 på grund av en skada. Han gjorde comeback i Barcelona tidigare i april. Arkivbild.
Rafael Nadal missade stora delar av 2023 på grund av en skada. Han gjorde comeback i Barcelona tidigare i april. Arkivbild. - Foto: Tertius Pickard

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.


Under ledning av Björn Borg och Thomas Enqvist kommer Rafael Nadal återigen att ställa upp i Laver Cup i Berlin.

Nadal, som fyller 38 i juni, spelade dubbel tillsammans med Roger Federer i Laver Cup 2022. Det var schweizarens sista match innan han avslutade karriären.

Ett liknande avsked kan nu tillägnas Nadal som tidigare uttryckt att säsongen 2024 är karriärens sista. Efter ett skadedrabbat 2023 och ett uppehåll sedan i januari gjorde den 22-faldige grand slam-vinnaren comeback i Barcelona tidigare i april. Spanjoren kommer även att spela i ATP-turneringen i Madrid, som inleds den här veckan.

I Laver Cup bildar Nadal lag med landsmannen och Wimbledonvinnaren Carlos Alcaraz, ryssen Daniil Medvedev och tysken Alexander Zverev.

Världslaget som de ställs mot består i nuläget av australiern Alex de Minaur och amerikanerna Taylor Fritz och Tommy Paul.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!