Rögles Lian Bichsel firar målet mot Skellefteå.
Rögles Lian Bichsel firar målet mot Skellefteå. - Foto: Johan Löf/TT

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.


Det var i andra perioden då Rögles Daniel Zaar tacklade Skellefteås backstjärna Jonathan Pudas så illa att denne tvingades utgå. Sannolikt blir det inget mer spel för Pudas i finalserien.

Skellefteås Jonathan Pudas får hjälp av isen efter tacklingen som gjorde att han åkte med huvudet före in i planket.

Tränaren Robert Ohlsson var inte glad efter matchen:

— Har fått så jävla många avstängningar den här säsongen på mina spelare så det är sjukt. Är ruskigt förbannad, säger han.

Vill ha avstängning

Ohlsson tycker att Daniel Zaars tackling träffade Pudas huvud och skulle ha renderat i en femminutersutvisning, matchstraff och avstängning.

Han anser att situationer i slutspelet som inneburit avstängning för hans spelare alltför ofta inte har lett till någonting alls för motståndarna.

Tränarkollegan i Rögle, Roger Hansson, var som väntat nöjd med att hans lag vunnit den andra tuffa och jämna finalmatchen. Han såg annorlunda på tacklingen av Pudas:

— Det är en tackling rakt framifrån där Pudas kommer i en dålig situation men det är en open ice tackling.

Domarna var på samma linje och friade Daniel Zaar helt, men resten av matchen fick Rögles skarpskytt finna sig i en orkan av burop från den fullsatta arenan så fort han var på isen.

— Tycker jag gjorde mina bästa byten efter det där. Tråkigt att han blev skadad, men jag vet inte vad jag skulle ha kunnat göra annorlunda. Jag kommer i forecheck, han skickar iväg pucken och jag bestämmer mig för att fullfölja. Jag fokuserar på att inte göra en uppåtgående rörelse och tycker att tacklingen absolut är juste men han kommer in olyckligt lågt, säger Zaar.

Sammanbitet

Det var sammanbitet i Skellefteålägret efter Pudas skada.

— Att vi tappar Pudas är tungt. Han är en duktig spelare som betyder mycket för oss både på isen och i omklädningsrummet, säger den assisterande lagkaptenen, centern Pär Lindholm, som nu på nytt troligen får byta ut sitt A på bröstet mot ett C, precis som under Jonathan Pudas långa skadeperiod nyligen.

Efter två 1–0-segrar i Skellefteå, och 1–1 i matcher, väntar nu två matcher i Ängelholm.

— Svårt att säga vad vi ska kunna förbättra till nästa match. Det var tajt och kunde lika gärna ha gått till oss, säger Pär Lindholm.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!