Daniel Ståhl kom på tredje plats i Diamond League-tävlingen i Marrakech.
Daniel Ståhl kom på tredje plats i Diamond League-tävlingen i Marrakech. - Foto: Johan Nilsson/TT

Ståhl trea i Marrakech – långt efter vinnaren

Daniel Ståhl slutade på tredje plats i Diamond League-tävlingen i Marrakech. Trots det var han över tre meter bakom Mykolas Alekna, som vann. Det känns att jag har mycket mer i mig, säger han i SVT:s sändning.


Daniel Ståhl visade fin form inför Diamond League-tävlingen i Marrakech när han slog till med ett kast på 68,99 i en mindre tävling på Kanarieöarna.

Men när det var dags att kasta i Marocko några dagar senare ville det sig inte riktigt lika väl.

Svensken slog till med sitt längsta kast redan i den andra omgången och noterade ett kast på 67,49. Det var länge oklart huruvida Ståhl skulle lyckas placera sig innanför topp tre och därmed få kasta ett sjätte kast. Men ingen kastare lyckades passera 31-åringen i den sista omgången, och Ståhl hade åtminstone säkrat en pallplats.

Men någon förbättring i det sista kastet blev det inte. Ståhl slutade på en tredjeplats, 25 centimeter bakom australiern Matthew Denny.

— Det var bra med tanke på förhållandena. Jag är rätt nöjd med det här resultatet, faktiskt. Förra året började jag med 67,16 i Doha, och nu gör jag 67,49 så det är ändå uppåtgående, säger Ståhl i SVT:s sändning.

Vann gjorde litauern Mykolas Alekna, som var en division för sig själv.

Den 21-årige talangen slog till med ett kast en bra bit över 70 meter. Segerkastet noterades till 70,70, och var nästan tre meter längre än Dennys kast (67,74).

Även VM-tvåan, Kristjan Ceh, var med och tävlade men fick inte alls till det. Slovenen kom på sjunde plats med ett bästa kast på 64,64.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT