Alex Norén klättrade rejält på ledartavlan under söndagen.
Alex Norén klättrade rejält på ledartavlan under söndagen. - Foto: Jeff Roberson/AP/TT

Norén klättrar efter jätterunda

Alex Norén klättrar rejält under den sista dagen av PGA-mästerskapen. Svensken slutade dagen på 65 slag, sex under par. Jag är väldigt lättad i dag, säger han i Viaplays sändning.


Alex Norén stod för en jätterunda under den avslutande dagen av PGA-mästerskapet på Valhalla Golf Club i Louisville, Kentucky.

Svensken avslutade majorn med en bogeyfri runda på 65 slag, sex under par. Bara två spelare har slagit en lägre score hittills under söndagen (Jordan Smith och Billy Horschel, sju under par). Norén noterades för sex birdies och tolv par.

— Jag spelade bra i går, men fick inte i så många puttar. Så jag var väldigt förväntansfull för dagen. Jag visste att om jag kan spela som i går och putta lite bättre, så kommer det bli en bra dag. Det var länge sedan jag spelade så här bra, om ens någonsin, säger Norén i Viaplays sändning efter sin runda.

Norén som startade dagen på 29:e plats, sju slag efter ledande Xander Schauffele, har tack vare sin fina avslutning klättrat hela vägen upp till en delad elfteplats. Totalt gick han i mål på tolv under par.

Flera spelare är dock fortsatt är ute på banan, så exakt hur högt upp Norén har klättrat går inte att säga ännu.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT