Gabriel Landeskog siktar på comeback nästa NHL-säsong, uppgav han på en pressträff på torsdagen.
Gabriel Landeskog siktar på comeback nästa NHL-säsong, uppgav han på en pressträff på torsdagen. - Foto: David Zalubowski/AP/TT

Landeskog allt närmare comeback: "Tortyr"

NHL-stjärnan Gabriel Landeskog planerar sin comeback i Colorado till nästa säsong efter sin knäskada. Det är som en långsam form av tortyr, säger svenske lagkaptenen om årets missade slutspel i Stanley Cup.


I mars tyckte Colorados tränare Jared Bednar att det såg ut som att svenske stjärnanfallaren kunde vara i speldugligt skick lagom till Stanley Cup-slutspelet.

Resan tillbaka har tagit längre tid än så, men det ser ljusare ut inför nästa säsong.

— Jag har mått riktigt bra nu i två raka månader fysiskt, utan några bakslag, sade Landeskog på en pressträff på torsdagen.

Exakt när han är tillbaka är dock svårt att sia om.

— Mellan mitten av september och början av april, sade 31-åringen med ett skratt.

Landeskog har på grund av en knäskada inte spelat ishockey sedan juni 2022, när han som lagkapten var med och vann Stanley Cup med Colorado. Han har genomgått flera operationer, senast när han opererade sitt högra knä i maj 2023.

Landeskog har fem säsonger kvar på ett åttaårigt kontrakt värt 56 miljoner dollar. Colorados general manager Chris MacFarland säger att svensken får ta den tid som krävs för att komma tillbaka fullt frisk.

— Hans skada har varit utmanande på många sätt men inte mer utmanande än vad han går igenom, säger MacFarland.

— Han är en enorm kugge i det vi försöker göra och han har förtjänat rätten att ha så mycket tid som det krävs för att komma tillbaka på isen.

Colorado slogs ut av Dallas i den sjätte kvartsfinalmatchen i årets Stanley Cup-slutspel.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!