Melwin Lycke Holm är höjdhoppare, precis som pappa Stefan Holm var.
Melwin Lycke Holm är höjdhoppare, precis som pappa Stefan Holm var. - Foto: Stefan Jerrevång/TT och Anders Wiklund/TT

Allt om Melwin Lycke Holm: Mamma, pappa och EM 2024

Melwin Lycke Holm är en svensk höjdhoppare. Men vad vet du egentligen om idrottstalangen? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om friidrottaren.


Melwin Lycke Holm ålder – hur gammal är han?

Melwin Lycke Holm föddes den 12 oktober 2004, vilket innebär att fyller 20 år under hösten 2024.

Melwin Lycke Holm längd – hur lång är han?

Det är oklart hur lång Melwin Lycke Holm. 

Vem är Melwin Lycke Holms mamma?

Melwin Lycke Holm är son till Anna Lycke som, enligt Sveriges Radio, är kock och journalist. År 2011 kom Lyckes första bok "Fixa maten själv!" och fem år senare släpptes "Fixa festen själv!". 

– Jag har varit intresserad av mat sedan länge. Min mormor lät mig vara med henne när hon bakade och lagade mat hemma hos oss. Hon hade tålamod och jag blev nyfiken att lära mig mer om matlagning, har hon tidigare berättat för förlaget Votum Media

Anna Lycke till vänster och Stefan Holm i mitten. Foto: Jonas Ekströmer/TT

I en intervju med Expressen år 2022 berättade Melwin att han inte uppskattar när folk förbiser efternamnet han fått från sin mamma.

– Jag blir till exempel irriterad när folk säger bara Melwin Holm. Jag heter ju Melwin L-y-c-k-e Holm, sa han då och fortsatte vidare:

– Som när man ska hoppa tävling och speakern säger att ”Holm” ska hoppa nu. Då kan jag tänka ”Men det står ju Lycke Holm i startlistan - läs bara!”. Det känns... respektlöst.

Är Stefan Holm pappa till Melwin Lycke Holm?

Ja, den tidigare höjdhopparen och OS-guldmedaljören Stefan Holm är pappa till Melwin Lycke Holm. I en intervju med DN har talangen berättat hur det är lätt att jämföra sig med pappan i höjdhoppssammanahang. 

– Den stressen finns alltid där, men det är vad det är.

Melwin Lycke Holm och Stefan Holm. Foto: Anders Wiklund/TT

LÄS MER: Allt om Stefan Holm: Flickvän, exfru, barn, längd och rekord

När började Melwin Lycke Holm med höjdhopp?

Exakt när Melwin Lycke Holm började med höjdhopp är oklart, men på den före detta höjdhopparen Kajsa Bergqvists hemsida står följande om friidrottaren:

"Hans resa inom höjdhopp började vid en anmärkningsvärt ung ålder. Redan vid 12 års ålder år 2017 klarade han 1,87 meter."

Är Melwin Lycke Holm med i friidrotts-EM 2024?

Ja, Melwin Lycke Holm gör internationell mästerskapsdebut på seniornivå i samband med friidrotts-EM 2024, som utspelar sig i Italiens huvudstad Rom mellan den 7 och 12 juni, vilket bland andra Aftonbladet rapporterat om. 

Andra som är uttagna till EM-truppen är till exempel Moa Granat, Armand Duplantis och Daniel Ståhl

Foto: Fredrik Sandberg/TT

MISSA INTE: Allt om Daniel Ståhl: Vikt, längd, familj och flickvännen Fanny Roos

Bara veckor innan mästerskapet polisanmäldes Stefan Holm för misshandel av en elev på en skola där han jobbat som lärarvikarie. I Radiosportens dokumentär "Melwins hopp och förtvivlan: Beskedet mitt i mörkret" berättade Melwin om händelsen. 

– Pappa sa redan på tisdagen när han kom hem från skolan att det hade varit tjafsigt, han sa inte exakt vad som hade hänt. Ändå hade jag känslan av att det här inte är bra. Jag kände på mig att om tidningarna får lite vind på om någonting har hänt så kommer det inte vara bra.

Enligt Melwin har både han och pappa Stefan Holm påverkats av det hela. 

– Jag har väl liksom försökt att hålla mig hemma i mina områden där jag bor och inte varit nere på stan eller någonting så. Folk brukar kolla på en men nu är det mer än vanligt. 

LÄS MER: Stefan Holm polisanmäld för misshandel av elev: "Brann till"

Har Melwin Lycke Holm flickvän eller pojkvän?

Om Melwin Lycke Holm har någon flickvän eller pojkvän är oklart. Han har åtminstone inte gått ut offentligt med att han har en partner. 

Har Melwin Lycke Holm Instagram?

På Instagram heter Melwin Lycke Holm @melwin.l.h. 

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev